"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Εκσυγχρονίζονται οι Κοινωνικές Δομές στον Δήμο Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού εντάχθηκε η «Δημιουργία Κοινωνικού Εστιατορίου και Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων Δ. Τρικκαίων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020».
Πρόκειται για πρόταση ύψους 252.417,14 € που είχε υποβάλλει το φθινόπωρο του 2017 ο Δήμος Τρικκαίων και αφορούσε στη βελτίωση και συγκέντρωση των βασικών Κοινωνικών Δομών σε νέο χώρο. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στη δημιουργία δομής που θα στεγάζεται στο ιδιόκτητο οίκημα του Δήμου Τρικκαίων επί της Ομήρου 6. Εκεί, όπου, μαζί με το Κέντρο Κοινότητας που ήδη λειτουργεί, οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου συστεγάζονται και εξυπηρετούν τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει:
–  Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών για το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δ. Τρικκαίων
– Προμήθεια εξοπλισμού Κοινωνικού Εστιατορίου Δ. Τρικκαίων.
Οι δύο Δομές θα λειτουργούν για περίπου 200 ωφελούμενους ημερησίως.
Μέχρι τώρα  οι Δομές βρίσκονταν στον χώρο του παλιού κτηρίου του Νοσοκομείου Τρικάλων. Μετά την πρόθεση του Δήμου Τρικκαίων να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες αυτές και αφού προωθήθηκε η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υποβλήθηκε η σχετική αίτηση. Η έγκρισή της δημιουργεί νέα δεδομένα:
– Η κοινωνική πολιτική πλέον θα είναι ευκολότερα προσβάσιμη στους ωφελούμενους,
– σε κεντρικότερο σημείο της πόλης,
– με άμεση πρόσβαση στο «ΚΕΠ Πρόνοιας» (δηλαδή στο Κέντρο Κοινότητας).
Οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να προσφέρονται όπως πριν στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές, μέσω του διχτυού ασφαλείας που δημιούργησε ο Δήμος Τρικκαίων. Στον χώρο του παλιού κτηρίου του Νοσοκομείου θα συνεχίσει να λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Μάλιστα αυτή η δράση του Δήμου Τρικκαίων, διασώζει και αναδεικνύει ένα ιστορικό κτήριο της πόλης, την παλιά κλινική του αείμνηστου γιατρού και βουλευτή Αριστοτέλη Αντωνίου, που έγινε δωρεά στον Δήμο, ακριβώς για να αξιοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς.
Οι Κοινωνικές Δομές, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της μέριμνας για την κοινωνία, ειδικά σε περίοδο κρίσης. Πλέον, με αυτό το έργο, οι Δομές προσφέρουν περισσότερα, σε περισσότερους, τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης