"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Εκτέλεσαν στο γραφείο του τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πανικός επικράτησε στα Εξάρχεια το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένοπλοιεισέβαλαν σε ένα δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154 το απόγευμα της Πέμπτης και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 52χρονο δικηγόρο και πατέρα δύο παιδιών, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, γιο του Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος βρέθηκε με δύο σφαίρες στην κοιλιακή χώραπεσμένος πάνω στο γραφείο του.

Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο και οι αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ραντεβού με τους δολοφόνους του είχε ο Ζαφειρόπουλος

Με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχει σχέση η εν ψυχρώ δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19:00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.

Ο Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Όταν κάθισαν, ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι’ αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ παράλληλα πλήρη ενημέρωσε έλαβε και ο κ. Τόσκας.

Άμεση ήταν και η ενημέρωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον τόπο του εγκλήματος μετέβη επίσης ιατροδικαστής και η σύζυγος του θύματος. 

Οι αρχές δεν αντιμετωπίζουν ακόμα το περιστατικό ως τρομοκρατικό.

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου»

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους, συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου, έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.

Οι δικηγόροι και οι συγγενείς προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια ήταν τα κίνητρα των κουκουλοφόρων εκτελεστών.

«Οι δικηγόροι δεν θα καφθούν από την άνανδρη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου»

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινόςκαταδικάζει σε δήλωσή του τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Καταδικάζω την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενός εξέχοντος συναδέλφου με σημαντική και πολυετή προσφορά στη κοινωνία, στη νομική επιστήμη, στο δικηγορικό σώμα και στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Συλλόγου» δηλώνει ο Παξινός και προσθέτει:

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά, με αγανάκτηση διαπιστώνουμε την έλλειψη επαρκούς προστασίας του έλληνα πολίτη που γίνεται θύμα δολοφονικών ενεργειών σε κεντρικότητα σημεία της Αθήνας.

Είναι βέβαιο ότι οι δικηγόροι μετά το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα καμφθούν από παρόμοιες ενέργειες και όπως πάντα θα δίνουν το καθημερινό τους παρών για τη προστασία της Δημοκρατίας. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλησμόνητου Μιχάλη».

Βιογραφικό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ήταν γιος του αείμνηστου, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Το 2010, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματαόπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά..

Οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις από τη ΝΔ

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΝΔ ήρθε από τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος εξέφρασε την οδύνη της ΝΔ σχετικά με το θέμα ενώ είπε χαρακτηριστικα πως «είναι προφανές ότι το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης