"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

‘Εκτακτη επικαιρότητα – Ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με την ονομασία «Πηγή της Ειρήνης»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο στρατός της Τουρκίας πέρασε τα σύνορα και ήδη βομβαρδίζεται η περιοχή από  F16.  Η επιχείρηση ονομάζεται «Η πηγή της ειρήνης».

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ερντογάν ενώ νωρίτερα  οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας κάλεσαν σήμερα σε «γενική κινητοποίηση για τρεις ημέρες» για να αντιμετωπιστεί η απειλή μιας επίθεσης από την γειτονική Τουρκία, καλώντας «σε αντίσταση» τους κατοίκους της βορειοανατολικής Συρίας.

«Κηρύσσουμε κατάσταση γενικής κινητοποίησης για τρεις ημέρες στη βορειοανατολική Συρία», αναφέρουν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας σε ανακοίνωσή τους.

«Καλούμε όλες τις συνιστώσες του λαού μας να κατευθυνθούν προς την μεθοριακή ζώνη (…) για να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρξει αντίσταση αυτή την ευαίσθητη ιστορική στιγμή», προστίθεται στην ανακοίνωση των κουρδικών αρχών.

«Δείχνοντας» τις ΗΠΑ, τον μεγάλο σύμμαχό τους, αλλά και τον ΟΗΕ, τη Ρωσία ή ακόμη την ΕΕ, στην ανακοίνωσή τους οι κουρδικές αρχές τούς επιρρίπτουν «όλη την ευθύνη» στην περίπτωση μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής» στην περιοχή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης