"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Εκταμίευση σημαντικών ποσών για την στήριξη των Δήμων Μετεώρων και Πύλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σημαντική ενίσχυση για την τοπική αυτοδιοίκηση προκύπτει από δύο αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων, αλλά και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στις 17 Οκτωβρίου 2018, αποδίδονται στο Δήμο Πύλης 150.000 ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών, με πόρους από το “Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στου ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας”. Επίσης, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών της 25ης Οκτωβρίου 2018 αποδίδονται στο Δήμο Μετεώρων 490.787 ευρώ από κονδύλια του Προγράμματος “Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)”, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί σημαντικό στόχο της νέας θεσμικής αρχιτεκτονικής του “Κλεισθένη” και μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία ενός νέου διοικητικού και κοινωνικού υποδείγματος για την απάντηση στα τοπικά προβλήματα. Οι ισχυροί δήμοι είναι εκείνοι που μπορούν να απαντούν πιο αποτελεσματικά στις κοινωνικές ανάγκες και για την  ενίσχυση αυτής της ικανότητας, η κυβέρνηση συμβάλλει με όλους τους πόρους που διαθέτει.

 

Από το Γραφείο Τύπου ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίκαλα, 25.10.2018

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε λαμόγια Συριζαίοι ….με ξένα κόλλυβα…τζάμπα μαγκιά…τα λεφτά που έτσι κι αλλιώς θα παίρνανε οι δήμοι…που δε φτάνουν για τα βασικά,που τα καθυστερείτε πόσο καιρό…και τα παρουσιάζετε ως παροχές…λίγη τσίπα δε βλάπτει…αλλά πότε την είχατε για να τη βρείτε τώρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης