"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Εκτο μονοθέσιο και 10 χρόνια ιστορίας για τον «Κένταυρο» του Π.Θ.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το έκτο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητό της παρουσιάζει η Ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνιας παρουσίας στις αγωνιστικές πίστες του Formula Student. Η Centaurus Racing Team είναι μία ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που από το 2009 έχει ως στόχο τη μελέτη και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών μονοθεσίων τύπου Formula.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ErgonShowgroundEventHall, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα στον Βόλο, θα αποκαλύψει το έκτο μονοθέσιο, τον Αμφίονα, και θα γίνει αναδρομή στα 10 χρόνια ζωής και δράσης της ομάδας. Στον χώρο θα βρίσκονται και τα παλαιότερα μονοθέσια της ομάδας, καθώς επίσης και όλα τα μέλη για να τα γνωρίσει το κοινό. Επίσης, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν και μερικά από τα παλαιότερα μέλη για τις εμπειρίες τους τόσο ως προς την κατασκευή των προηγούμενων μονοθεσίων, όσο και για τις διακρίσεις που έλαβαν τις προηγούμενες χρονιές στους διαγωνισμούς του Formula Student.

Το μονοθέσιο Αμφίονας και η ομάδα θα διαγωνιστούν το καλοκαίρι στους διαγωνισμούς της Ουγγαρίας, Ιταλίας και Τσεχίας. Η Centaurus Racing Team ή αλλιώς ομάδα Κένταυρος αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συστάθηκε το 2009 όταν μια παρέα 6 φοιτητών αποφάσισε να εφαρμόσει τις γνώσεις της στην πράξη. Από τότε η ομάδα αναπτύσσεται και εξελίσσεται συνεχώς. Στόχος της η μελέτη, ο σχεδιασμός και τη κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου formula, ικανό να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό το Formula Student.

Σημειώνεται ότι η Centaurus Racing Team έχει καταφέρει να αναδειχθεί αρκετές φορές στο διαγωνισμό, ενώ ανταγωνίζεται τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης