«Εκτσογλανισμός» Reviewed by Momizat on . O κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ως γλωσσοπλάστης, εμπλουτίζει από σήμερα το πολιτικό λεξιλόγιο, μεταφέροντας από το χώρο του πεζοδρομίου  έναν καινούργιο όρο, τον  Εκ O κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ως γλωσσοπλάστης, εμπλουτίζει από σήμερα το πολιτικό λεξιλόγιο, μεταφέροντας από το χώρο του πεζοδρομίου  έναν καινούργιο όρο, τον  Εκ Rating: 0

«Εκτσογλανισμός»

«Εκτσογλανισμός»

O κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ως γλωσσοπλάστης, εμπλουτίζει από σήμερα το πολιτικό λεξιλόγιο, μεταφέροντας από το χώρο του πεζοδρομίου  έναν καινούργιο όρο, τον  Εκτσογλανισμό. Μιλώντας στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με αήθη και υβριστικό τρόπο, γιατί «καλλιεργεί το αίσθημα του εκφασισμού, του εκχυδαϊσμού και του εκτσογλανισμού  στην της κοινωνίας»!!

Όσοι δεν ξαφνιάζονται με την εν γένει πολιτική του  συμπεριφορά και τον θυμούνται ως υπουργό πολιτισμού να μοιράζει αφειδώς κρατικό χρήμα σε συνδέσμους φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων (χουλιγκάνων δηλαδή) για ευνόητους λόγους, εντυπωσιάζονται περισσότερο με το χειροκρότημα που εισέπραξε στην κεντρική επιτροπή με την απαράδεκτη κι ανόητη κουβέντα που εκστόμισε.

Στο καφενείο του χωριού πάντως τις προάλλες, ο μπαρμπα-Βαγγέλης τσογλάνια αποκαλούσε αυτούς που μας έφεραν σ’αυτή τη χρεωκοπία, κάποιους που έκλεψαν και φυλακίστηκαν, κάποιους που πρόκειται να δικαστούν, κάποιους   Λιάπηδες που ξέφυγαν χάριςστους νόμους(και) Βενιζελικής εμπνεύσεως, κάποιους που κάνουν κωλοτούμπες για την πολιτική τους επιβίωση και την εξουσία κι ένα σωρό άλλα φρούτα της πολιτικής που…εκτσογλάνισαν(με το συμπάθιο) την ελληνική κοινωνία  και σήμερα κυβερνούν. Αυτούς όλους  τους αγνοεί ο κ. Βενιζέλος.

Για τη περίπτωση, ας θυμηθούμε τους στίχους από ένα υπέροχο τραγούδι, του Κώστα Κινδύνη, σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, που τραγούδησε ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης:

«………………………………………….

Στου βούρκου μέσα τα νερά, ποια γλώσσα μου μιλάνε

Αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά».

 

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή