Εκτός ΔΗΜΑΡ ο Οικονόμου – Στους 21 οι ανεξάρτητοι Reviewed by Momizat on . Αποχώρησε από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, αφήνοντας αιχμές κατά του κόμματός του για "απ Αποχώρησε από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, αφήνοντας αιχμές κατά του κόμματός του για "απ Rating: 0

Εκτός ΔΗΜΑΡ ο Οικονόμου – Στους 21 οι ανεξάρτητοι

Εκτός ΔΗΜΑΡ ο Οικονόμου – Στους 21 οι ανεξάρτητοι

Αποχώρησε από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, αφήνοντας αιχμές κατά του κόμματός του για “απροθυμία να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς“.

Σε συνέντευξή του στο Star, έδωσε στίγμα για το που θα κινηθεί αναφέροντας πως θα στηρίξει τη “σταθερότητα”.

Στην επιστολή παράιτησής του αναφέρει:

“Οι θέσεις και οι απόψεις μου είναι κατατεθειμένες δημόσια ήδη από το 2011 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Δημοκρατική Αριστερά με στόχο τη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό ικανό να διεκδικήσει την νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες υπαρκτές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις Βουλευτών που δεν συνάδουν με την κυρίαρχη άποψη καθώς και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μου στο κόμμα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι δυνατή η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Δηλώνω την στράτευσή μου σε αυτή την προσπάθεια που μπορεί να ανταποκριθεί στα αγωνιώδη αιτήματα του ελληνικού λαού, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι δίκαιες λύσεις για την έξοδο από την κρίση είναι ρεαλιστικές μόνο με την στροφή στην ανάπτυξη, η οποία θα θεμελιωθεί πάνω στις αρχές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης διαθέτοντας ειλικρινές κοινωνικό πρόσωπο.

Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι η συμμετοχή μου σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα σε ότι με αφορά. Η απάντηση στην κρίση μπορεί να προκύψει μέσα από την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης”.

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ

Με τη φράση “στη δημοκρατία καθείς επιλέγει τον δρόμο του” σχολίασε η ΔΗΜΑΡ την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, πρώην κοινοβουλευτκού εκπροσώπου του κόμματος.

“Η αποχώρηση και ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ του κόμματος” τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου “κλείνει μια μακρά περίοδο προβληματικών σχέσεων και σαφών αποκλίσεων, τις οποίες επέβαλαν αυστηρά προσωπικές επιλογές”.

Στους 21 οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Σημειώνεται πως πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σε 21, μαζί με τους “Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές”.

Στην ομάδα των “Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών” βρίσκονται οι Αηδόνης (Δράμας), Ανδρουλάκης (Β’ Αθηνών), Βουδούρης (Β’ Αθηνών), Γιαταγάνα (Α’ Θεσσαλονίκης), Γιοβανόπουλος (Ημαθίας), Κασαπίδης (Κοζάνης), Κουράκος (Β’ Πειραιώς), Μουτσινάς (Μαγνησίας), Μπόλαρης (Σερρών), Νικολόπουλος (Αχαΐας), Νταβρής (Αχαΐας), Παραστατίδης (Κιλκίς), Σταυρογιάννης (Φθιώτιδας), Τατσόπουλος (Β’ Αθηνών), Τζάκρη (Πέλλης).

Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα παραμένουν οι Κακλαμάνης (Α’ Αθηνών), Πολύδωρας (Β΄ Αθηνών), Μπούκουρας (Κορινθίας), Αλεξόπουλος (Λαρίσης), Καπερνάρος και Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: nooz.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή