"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το κανάλι Ε

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες τέθηκε η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (E RADIO-TV), καθώς δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή την οποία κατέθεσε. Στον διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες θα λάβουν μέρος συνολικά οχτώ υποψήφιοι, των οποίων οι εγγυητικές επιστολές πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι εγγυητικές επιστολές οι οποίες πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, είναι των τηλεοπτικών σταθμών:

  1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος 36 ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος 365 ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη.

Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. να δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

Σαφές μήνυμα ότι θα υπερισχύσει η νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Παππάς κάλεσε τη Ν.Δ. «να ανασκευάσει» και να δηλώσει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από τον Ιανουάριο του 2015, που καταλογίσθηκαν το τέλος χρήσης συχνοτήτων και ο φόρος διαφημίσεων, έχουν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «δύο ψηφισμένους φόρους που δεν καταλογίζονταν», σημείωσε ο κ. Παππάς.

«Τρόπος για υπέρβαση της νομιμότητας δεν υπάρχει και κανείς να μην προκαλεί την τύχη του. Οι νόμοι ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως τσέπης, ονόματος και ενδόξου παρελθόντος ή μέλλοντος. Όποιος νομίζει ότι τρομοκρατώντας δημόσιους λειτουργούς μπορεί να παρακάμψει την διαδικασία αδειοδότησης μετά από 30 χρόνια, πλανάται πλάνην οικτράν», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

«Η Ν.Δ. πρέπει σήμερα να ανασκευάσει, να ανακαλέσει τη γραμμή ακύρωσης του διαγωνισμού», υπογράμμισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. θα ακυρώσει τις άδειες «για να τις δώσει σε ποιους; Θα επαναφέρει αυτό το καθεστώς; Να ανακαλέσει και να πει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. Να μιλήσει για τις αποφάσεις του ΣτΕ που λέει ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού».

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στην επίθεση εναντίον διαγωνισμού που έγινε από τον προκάτοχό του Θοδωρή Ρουσόπουλο. «Έχουν πάρει το ξίφος και μας επιτίθενται. Τους καλώ να τιμήσουν το παρελθόν τους, να εξηγήσουν γιατί δεν έγινε διαγωνισμός επί των ημερών τους. Τους πίεσε κάποιος; Τους έβαζε τρικλοποδιές; Τους απείλησε;», διερωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Τι είπε ο Χρ. Σπίρτζης για τις σχέσεις του με την οικογένεια Καλογρίτσα

Τις σχέσεις του με την οικογένεια Καλογρίτσα οριοθέτησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου. Όπως τόνισε ο υπουργός είναι φίλος με τον Βαλίδιμηρο Καλογρίτσα και όχι με τον πατέρα του Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος συμμετέχει σε διαγωνισμούς του δημοσίου. «Εγώ έχω σχέσεις με τον γιο του. Για τον πατέρα του, ψάξτε στο ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Κουτσούκος υποστήριξε ότι ο Καλογρίτσας αναλαμβάνει δημόσια έργα, και συγκεκριμένα τμήματα του δρόμου Πάτρα – Πύργος. «Έχουν γίνει 3 από τις 8 δημοπρατήσεις και, ω του θαύματος, τις έχει πάρει ένας νέος εθνικός εργολάβος», ανέφερε.

«Εμείς δεν κάνουμε διαγωνισμούς για να κερδίζουν οι έξι μεγάλες ελληνικές εταιρείες και 2-3 ξένες», απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης και ρώτησε: «υπάρχει οποιαδήποτε βοήθεια ή επιδότηση σε κάποιον διαγωνιζόμενο; Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει. Τι υπάρχει; Ότι δεν θα πάρουν το έργο οι γνωστές μεγάλες εταιρείες με μηδενική έκπτωση, δεν θα πάρουν χρήματα για πρόσθετες εργασίας, δεν θα χρήματα».

Επισήμανε ότι στο έργο που είναι 500 εκατ. συνολικά ο πρώτος μειοδότης (Καλογρίτσας) έδωσε εκπτώσεις του 55% και ο δεύτερος του 49%, επομένως το κράτος είχε όφελος περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Ανέφερε ότι στον διαγωνισμό μετείχαν και οι εταιρείες που κάνουν τον Κόρινθο – Πάτρα δίνοντας εκπτώσεις 25% – 30%, οι οποίες έδιναν έκπτωση 3%- 5% όταν είχαν πάρει τον δρόμο Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος. «Και είμαι και φαίνομαι τίμιος. Εσείς με ξέρετε χρόνια. Ξέρετε ότι έχω χτυπηθεί χρόνια με αυτό το σύστημα. Που είναι η αν ηθικότητα; Στο 55% έκπτωση;», είπε ο Χρ. Σπίρτζης απευθυνόμενος στον Γ. Κουτσούκο.

naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης