"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Εκτός παιδικών σταθμών 400 παιδιά στον Δήμο Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρει ότι 400 παιδιά στον Δήμο Τρικκαίων θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.

Αναλυτικά:

Τα στοιχεία φανερώνουν ότι, ενώ συνολικά διευρύνονται οι ανάγκες για δημόσια δωρεάν Προσχολική Αγωγή, οι δυνατότητες κάλυψης αυτών των αναγκών περιορίζονται.

Έτσι, ενώ αποκλείεται περίπου το 1/3 αυτών που κάνουν αιτήσεις, υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που δεν κάνουν καν τον κόπο να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, αφού αποκλείονται εκ των προτέρων λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Απ’ αυτούς, άλλοι υποχρεώνονται να πληρώνουν  τροφεία και άλλοι προσπαθούν να τα βολέψουν μόνοι τους, κρατώντας τα παιδιά τους στο σπίτι.

Είναι φανερό ότι για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται μια πολιτική που δεν αντιμετωπίζει την Προσχολική Αγωγή ως ανάγκη και καθολικό δωρεάν δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας, ενώ στηρίζει την επιχειρηματική δράση και σε αυτόν τον τομέα.

Αυτήν την πολιτική στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρ’ όλες τις περί αντιθέτου διακηρύξεις και εντυπώσεις που προσπάθησε να δημιουργήσει.

Σύμφωνα με το φορέα διαχείρισης του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2018 – 2019 οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Δήμο Τρικκαίων είναι 1.450, από τις οποίες χρηματοδοτούνται οι 1.043. Επομένως μένουν εκτός προγράμματος 407 παιδιά.

Αλλά και γι’ αυτούς που πήραν το πολυπόθητο voucher (κουπόνι χρηματοδότησης) δεν είναι βέβαιο ότι τελικά το παιδί τους θα εγγραφεί σε κάποιον δημοτικό παιδικό σταθμό, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι θέσεις υπολείπονται των δικαιούχων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι και φέτος περίπου 70 βρέφη δεν θα βρουν θέση σε δημοτικό βρεφικό σταθμό, λόγω έλλειψης αντίστοιχων υποδομών.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα αναδείξει την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που αδιαφόρησε για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος.

Από όπου κι αν το πιάσει κάποιος το ζήτημα, αυτός που στερεί την Προσχολική Αγωγή από χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών, ή την προσφέρει επί πληρωμή σε άλλα, είναι το κράτος και η πολιτική του, που στρέφεται συνολικά ενάντια στα δικαιώματα και στις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη για ολοκληρωμένο σχέδιο αγωγής και φροντίδας για όλα τα παιδιά, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, σε κατάλληλες δομές, πλήρως στελεχωμένες με εξειδικευμένο και βοηθητικό προσωπικό.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, η “Λαϊκή Συσπείρωση” καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα νέα ζευγάρια και του Δήμου μας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την αντιλαϊκή πολιτική μέσα από οργανωμένο αγώνα, διεκδικώντας: Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους (νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους).

Τα αιτήματα αυτά και οι στόχοι απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής και των σχεδιασμών της κυβέρνησης και του κράτους, που στερούν την Προσχολική Αγωγή από χιλιάδες παιδιά, ενώ φορτώνουν αλύπητα την εργατική – λαϊκή οικογένεια με χαράτσια, θυσίες και μέτρα, στο όνομα της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης