ΕΚΤ: Ξεσηκωμός των εργαζομένων στα Νοσοκομεία Reviewed by Momizat on . Με το μέρος των υγειονομικών και υπέρ της δημόσιας, δωρεά παροχής υπηρεσιών υγείας, τάσσεται το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Λίγο πριν την απεργία των γ Με το μέρος των υγειονομικών και υπέρ της δημόσιας, δωρεά παροχής υπηρεσιών υγείας, τάσσεται το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Λίγο πριν την απεργία των γ Rating: 0

ΕΚΤ: Ξεσηκωμός των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

ΕΚΤ: Ξεσηκωμός των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Με το μέρος των υγειονομικών και υπέρ της δημόσιας, δωρεά παροχής υπηρεσιών υγείας, τάσσεται το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Λίγο πριν την απεργία των γιατρών το τριήμερο 19-19 Σεπτεμβρίου, το ΔΣ «καταγγέλλει την κυβέρνηση για την κατάργηση Κλινών και Νοσοκομείων με άμεσο αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν την δουλειά τους και οι ασθενείς να χάσουν τις μονάδες περίθαλψής τους». Και συνεχίζει:

«Επίσης, οι υγειονομικοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα χάνουν την οργανική τους θέση και μονιμότητα, ενώ είναι αμφίβολο, εάν θα βρουν κενή θέση εργασίας στο Νοσοκομείο που θα μετακινηθούν. Και αυτό, γιατί το Υπουργείο Υγείας έχει περικόψει μέσω των νέων οργανισμών τις περισσότερες κενές θέσεις στα Νοσοκομεία.

Είναι ξεκάθαρο πως το Υπουργείο δεν θα σταματήσει εδώ καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μετά από Αθήνα –Θεσσαλονίκη, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις υγειονομικών θα συνεχιστούν και στα Νοσοκομεία της περιφέρειας.

Άλλωστε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε καθεστώς αξιολόγησης, ούτως ώστε μέχρι τέλους του έτους που θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία να προκύψουν νέα κλεισίματα, συγχωνεύσεις, διαθεσιμότητες -απολύσεις.

Κάτω από τις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις το Εργατικό Κέντρο δηλώνει ότι:

– Στεκόμαστε κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο νοσοκομείων σ’ όλη τη χώρα.

– Θα παλέψουμε να μην προχωρήσει ούτε μία διαθεσιμότητα-απόλυση εργαζομένου στο χώρο της υγείας.

– Θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μπορεί να ανατραπεί μέσα από την κοινή μας δράση.

Απορρίπτουμε τις ατομικές λύσεις, τον δρόμο του να βολευτεί ο καθένας όπως μπορέσει μόνος του! Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη, γνωρίζουμε όλοι πως διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση και δε μασάμε στα ψέματα του Υπουργείου για δήθεν νέα δουλειά μέσω της κινητικότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σ’ όλα τα νοσοκομεία να ξεσηκωθούν και να υπερασπιστούν τα νοσοκομεία που δουλεύουν και το δικαίωμα της εργασίας τους.

Φυσικοί μας σύμμαχοι είναι οι κάτοικοι και ο λαός και τους καλούμε να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για πλήρη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη για όλους».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή