Ελάχιστη η αποχή στις πανελλαδικές στη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Χωρίς προβλήματα και με υψηλά ποσοστά συμμετοχής κύλισε η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνση Χωρίς προβλήματα και με υψηλά ποσοστά συμμετοχής κύλισε η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνση Rating: 0

Ελάχιστη η αποχή στις πανελλαδικές στη Θεσσαλία

Ελάχιστη η αποχή στις πανελλαδικές στη Θεσσαλία

Χωρίς προβλήματα και με υψηλά ποσοστά συμμετοχής κύλισε η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων στη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, χθες διαγωνίστηκαν σε 77 Εξεταστικά Κέντρα της Θεσσαλίας  5462 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια στο μάθημα της Νεοελληνικής  Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Ο μηχανισμός διενέργειας των εξετάσεων λειτούργησε άψογα, αφού δε σημειώθηκε κανένα πρόβλημα στις τέσσερις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, στη Λάρισα συμμετείχαν στις εξετάσεις 2381 υποψήφιοι της Λάρισας (ποσοστό αποχής 1,7%), 1369 υποψήφιοι της Μαγνησίας (αποχή 3%), 768 της Καρδίτσας (αποχή 2,1%) και 962 των Τρικάλων (αποχή 3%). Μέσος όρος αποχής στη Θεσσαλία 2,5%.

Σχολιάζοντας η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο 7ο Λύκειο Λάρισας, το κείμενο του εξεταζόμενου μαθήματος, παρατήρησε πως «αν και είναι γραμμένο από τον γνωστό δοκιμιογράφο Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο 24 χρόνια πριν, είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, γιατί επικεντρώνεται στην έννοια του οικουμενικού  ανθρωπισμού και τις προεκτάσεις της, που είναι ζητούμενη στάση ζωής και στις μέρες μας».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή