"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Ελέγχους στην προέλευση του γάλακτος ζητούν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή υποθέσεις νοθείας στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται και Θεσσαλικές βιομηχανίες 

Με παρέμβασή της και εκφράζοντας τα χιλιάδες μέλη που εκπροσωπεί, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων ειδικά σε μια περίοδο που ασκούνται πιέσεις από τις γαλακτοβιομηχανίες να “ρίξουν” την τιμή του πρόβειου γάλακτος.

Μάλιστα, ζητούν από το Υπουργείο να δημοσιοποιήσει τις γαλακτοβιομηχανίες που εμπλέκονται αλλά και τα πρόστιμα που τυχόν έχουν επιβληθεί.

Αναλυτικά οι παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, Δημήτρη Μπαλούκα:

 

| Πληροφορηθήκαμε σήμερα από τον ηλεκτρονικό τύπο για καινούργιες υποθέσεις που σχετίζονται με τη χρήση αγελαδινού γάλακτος στη φέτα. Βάσει νομοθεσίας το ΠΟΠ προϊόν ‘’φέτα’’ της Ελλάδας έχει αποκλειστικά ως πρώτη ύλη το αιγοπρόβειο γάλα και οι νοθείες έλαβαν χώρα σε δύο χώρες του εξωτερικού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για δύο επιμέρους περιπτώσεις κατά τις οποίες δύο ελληνικών συμφερόντων βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον θεσσαλικό κάμπο εντοπίστηκαν να έχουν διοχετεύσει ποσότητες με “ακατάλληλη” φέτα.

Για ακόμα μια φορά το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας για ελέγχους στην προέλευση του γάλακτος στην παρασκευή της φέτας είναι επιτακτικό για την επιβίωση του κτηνοτροφικού κλάδου. Στην τελευταία επιστολή που είχαμε στείλει στο ΥΠΑΑΤ είχαμε τονίσει την ανάγκη να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι στην προέλευση του γάλακτος στην παραγωγή της φέτας καθώς φέτος υπάρχει μία τάση από αρκετές γαλακτοβιομηχανίες να ‘’ρίξουν’’ την τιμή του πρόβειου γάλακτος στο 1,50€ παρόλο που χιλιάδες αιγοπρόβατα έχουν πνιγεί στις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Δεν είναι δυνατόν να λείπουν χιλιάδες αιγοπρόβατα από την παραγωγή να υπάρχει ζήτηση της φέτας και να υπάρχει η τάση να μειωθεί η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα. Το σημερινό δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους μας και για ακόμα μία φορά ζητάμε ελέγχους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε την φέτα καθώς αυτό το προιόν μας κρατάει στο επάγγελμα και φέρνει έσοδα στην Ελλάδα.

Ζητάμε από το ΥΠΑΑΤ να δημοσιεύσει τις δύο γαλακτοβιομηχανίες που νόθευαν την φέτα καθώς επίσης και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με όσους στον βωμό του κέρδους καταστρέφουν τον κτηνοτροφικό κλάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης