Ελεήστε τους φτωχούς Reviewed by Momizat on . Εκεί που δικαιολογημένα  αποστρέφεσαι και απαξιώνεις τους  πολιτικούς  με τις ενέργειες, τις παραλείψεις και τις δηλώσεις τους, εκεί που τους αγνοείς και θεωρεί Εκεί που δικαιολογημένα  αποστρέφεσαι και απαξιώνεις τους  πολιτικούς  με τις ενέργειες, τις παραλείψεις και τις δηλώσεις τους, εκεί που τους αγνοείς και θεωρεί Rating: 0

Ελεήστε τους φτωχούς

Ελεήστε τους φτωχούς

Εκεί που δικαιολογημένα  αποστρέφεσαι και απαξιώνεις τους  πολιτικούς  με τις ενέργειες, τις παραλείψεις και τις δηλώσεις τους, εκεί που τους αγνοείς και θεωρείς περιττό και μάταιο την ενασχόληση μαζί τους, νάτοι πάλι προκλητικότεροι και μάλιστα για οικονομικά ζητήματα, την ώρα που κόσμος κολυμπάει στη φτώχεια και την ανεργία  πελαγώνει με τα χρέη, τις περικοπές και τους φόρους. Έρχονται λοιπόν και διασαλεύουν την ηρεμία και την περίσκεψή σου για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

Δεν  διστάζουν να εκστομίζουν εκφράσεις όπως: «Δεν μου φτάνουν, δίνω στον κόσμο που έχει ανάγκη, δεν πάει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι μου»!! ή «δεν βγαίνω γιατί έχω κοινωνικές υποχρεώσεις. Το σαββατοκύριακο είχα δυο γάμους και δυο κηδείες»!! Ο Β. Μεϊμαράκης, ο γνωστός βωμολόχος της βουλής και δυστυχώς πρόεδρός της,  δικαιολόγησε τις προκλητικές αμοιβές των βουλευτών, με το επιχείρημα ότι «δεν είναι μισθός, αλλά  αποζημίωση»!!! Δηλαδή η ουσία δεν είναι η δαπάνη του δημοσίου, αλλά  το πώς την ονοματίζουμε!! Και απευθυνόμενος στους βουλευτές όλης  της αντιπολίτευσης, που για άλλη μια φορά τάχθηκαν υπέρ της δραστικής περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης, είπε προκλητικά: «όποιος δεν θέλει μπορεί να την αποποιηθεί, να πάει στο λογιστήριο της βουλής και να ζητήσει μείωση…»!! Με ύφος δε γενικού κουμανταδόρου  και  εξουσιαστική αλαζονεία,  πρόσθεσε: «είμαι έτοιμος να δώσω έξοδα κίνησης και στους αστυνομικούς και στους υπαλλήλους(της βουλής), για τις μέρες που αποδεδειγμένα είναι εδώ»!! Θαυμάστε σοφία, αναισθησία, ιδιοτέλεια, απληστία, φαύλα επιχειρήματα και περιφρόνηση του δοκιμαζόμενου λαού. Φαίνεται ξεκάθαρα πως οι εκλεκτοί και περιούσιοι του έθνους, μιλάνε διαφορετική γλώσσα από μας τους υπηκόους, η χρεωκοπία της χώρας  δεν τους άγγιξε, ούτε τους αγγίζει, η αγωνία και η ανέχεια των πολιτών τους αφήνει αδιάφορους.

Κι ενώ να ψηφίζουν κοπαδιαστά, εξοντωτικά μέτρα λιτότητας, φτώχειας και ανεργίας  για το λαό,  με  ανέντιμο και ανήθικο τρόπο δικαιολογούν για τους εαυτούς τους  μηνιαίες αποδοχές 7.500 με 8.000 ευρώ. Κι αν προσθέσουμε και την(παράλογη) αγορά αυτοκινήτου, τη συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές που τους  αποφέρουν  μέχρι και  1.000 ευρώ το μήνα, άλλες ατέλειες και προνόμια, η  προκλητική τους αναισθησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Και είναι βέβαιο ότι με τέτοιους ιδιοτελείς και άπληστους πολιτικούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει με δική μας ευθύνη το …εθνοσωτήριο έργο, έχουμε ακόμα κατήφορο χωρίς ελπίδα ανόρθωσης.

 

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

Υ.Γ. Εμείς;

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή