"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.9 C
Trikala

Ελεύθεροι επαγγελματίες – Τους τρόμαξε ο Κατρούγκαλος και χώθηκαν στην προστατευτική αγκαλιά της ΝΔ.

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Torschlusspanik” είναι μια σύνθετη γερμανική λέξη που κυριολεκτικά σημαίνει «πανικός μπροστά στην κλειστή πύλη» ( Tor -πύλη +‎ Schluss – κλειστή +‎ Panik – πανικός).

Ο όρος χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και αναφέρεται στον πανικό που βίωναν οι αγρότες αν αργούσαν να περάσουν τις πύλες της πόλης που έκλειναν το σούρουπο.

Το να μείνουν έξω από τα προστατευτικά τείχη σήμαινε ότι θα ήταν εκτεθειμένοι στο κρύο, στα άγρια ζώα και τους ληστές.

Σήμερα χρησιμοποιείται ως μετωνυμία της κρίσης μέσης ηλικίας – του φόβου δηλαδή ότι η ζωή περνάει και οι ευκαιρίες χάνονται.

Αλλά και μεταφορικά, για να περιγράψει καταστάσεις με αυξημένη πίεση για δράση. Για παράδειγμα, torschlusspanik βίωσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες προεκλογικά όταν άκουσαν τον Κατρούγκαλο να λέει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα πρέπει να αυξηθούν.

Για αυτό στις εκλογές έσπευσαν να χωθούν στην προστατευτική αγκαλιά της ΝΔ.

Εκεί τους βρίσκει τώρα ο Χατζηδάκης για να τους πάρει το σκαλπ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Dimitris Tsirkas

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήθελα να δοθούν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία του 2019 πού είναι η προ πανδημίας χρονιά. Το 2022 είναι η πρώτη χρονιά μετά την πανδημία πού όλες οι εταιρείες συμψηφιζουν ζημιές των δύο προηγούμενων ετών.Επομενως το 2022 δεν είναι αντιπροσωπευτική χρονιά.

  2. Τα νέα παιδια,που έφυγαν εξωτερικο από το 1912, χωρίς καμμία δραστηριοτητα στην Ελλάδα,γιατί χρεώνονται eFKA(ταμείο ασφαλισης)και τέλος επιτηδευγματος και μάλιστα,με προσαυξήσεις!!! Από 2009 έως σημερα:ταμείο 33000ε,και προσαυξήσεις 19000ε ΣΥΝΟΛΟ 52000ε+ΔΟΥ 11800ε(ΡΥΘΜΙΣΗ)ΣΥΝΟΛΟ 63800ε《ΕΛΕΟΣ!!!》σε14χρονια???ετος 4550ε

    • Aν άφησαν βιβλία ανοικτά στην Ελλάδα, γιατί απορείς? Να τα έκλειναν πριν φύγουν.
      Αν δούλεψαν δε στο εξωτερικό έχουν ασφάλεια εκεί για εκείνα το διάστημα και αν είναι σε χώρα της ΕΕ υπάρχουν και συμφωνίες αναγνώρισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης