Ελεύθερο ίντερνετ στα αστικά της Λάρισας Reviewed by Momizat on . Ένα βήμα μπροστά κάνει και το Αστικό ΚΤΕΛ της Λάρισας, καθώς αξιοποιώντας την τεχνολογία wi-fi, θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του, μέσα σε λίγους μήνες Ένα βήμα μπροστά κάνει και το Αστικό ΚΤΕΛ της Λάρισας, καθώς αξιοποιώντας την τεχνολογία wi-fi, θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του, μέσα σε λίγους μήνες Rating: 0

Ελεύθερο ίντερνετ στα αστικά της Λάρισας

Ελεύθερο ίντερνετ στα αστικά της Λάρισας

Ένα βήμα μπροστά κάνει και το Αστικό ΚΤΕΛ της Λάρισας, καθώς αξιοποιώντας την τεχνολογία wi-fi, θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του, μέσα σε λίγους μήνες να χρησιμοποιούν δωρεάν τις υπηρεσίες του διαδικτύου.

Ήδη όπως τόνισε στην «Ε» ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχ. Σακελλαρίου, έχει κατατεθεί από τη διοίκηση πρόταση για επέκταση του ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής, αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων και παροχής υπηρεσιών ίντερνετ.

Η πρόσβαση θα είναι εφικτή για τους χρήστες μέχρι τα τέλη του χρόνου και αρχικά θα υπάρχει δυνατότητα για ασύρματο ίντερνετ σε ορισμένες γραμμές, όταν το λεωφορείο θα είναι σε κίνηση, με στόχο στο μέλλον να επεκταθεί η εφαρμογή του και σε μεγαλύτερο αριθμό λεωφορείων.

Τη δυνατότητα για πρόσβαση στο ιντερνέτ έχουν όμως και οι επιβάτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας. Ήδη υπάρχει δωρεάν παροχή στο σταθμό των λεωφορείων αλλά και στις γραμμές Λάρισας-Αθηνών και Λάρισας-Θεσσαλονίκης, με τη σκέψη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Βασίλη Μανδηλά να επεκταθεί το δίκτυο και σε άλλες γραμμές.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμος Λαρισαίων πέραν των γνωστών ήδη σημείων, όπου υπάρχει ασύρματο ιντερνέτ, κατέθεσε πρόταση για 65 νέα σημεία, στα οποία θα μπορούν οι χρήστες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΤΟΣ
Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η ποιότητα του ασύρματου ίντερνετ στην πόλη, καθώς στα σημεία που ήδη υπάρχει εκφράζονται κατά καιρούς παράπονα από πολλούς χρήστες για κακή λήψη.
Αυτό που επισημαίνουν ειδικοί σε θέματα ίντερνετ είναι ότι για να υπάρξει καλή ποιότητα θα πρέπει πρωτίστως να βελτιωθεί το κομμάτι της κάλυψης με συνεχή παρακολούθηση και τακτικό έλεγχο.
Όσον αφορά στο γενικό έργο σε όλη την Ελλάδα, ήδη η πρώτη φάση του τέθηκε σε διαβούλευση, ενώ η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014. Το έργο θα ανατεθεί σε αναδόχους, μέσω ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, μετά δε την ολοκλήρωσή του, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αναλαμβάνεται από το Δημόσιο.
Πηγή: Της Σοφίας Ορφανιώτη,Εφημερίδα Ελευθερία

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή