"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Ελλάδα-Ιταλία: Εύκολη… ήττα με 0-3 για την Εθνική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα δεκάλεπτο που προκλήθηκε… τρικυμία ήταν αυτό που στοίχισε στην εθνική Ελλάδας, στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ιταλία στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 3-0, χάρη σε γκολ των Μπαρέλα στο 24’, Ινσίνισε στο 30’ και Μπονούτσι στο 33’.

Ελλάδα-Ιταλία: Εύκολη… ήττα με 0-3 για την Εθνική

Το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη έβγαλε διάθεση, αλλά δεν κατάφερε να προβάλει αντιστάσεις στο καλό διάστημα της ισχυρής της αντιπάλου, που είναι και το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στο όμιλο. Έτσι, έμεινε στους 4 βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές και πηγαίνει στο παιχνίδι της Τρίτης (11/06) με την Αρμενία για τη νίκη που θα την κρατήσει σε τροχιά πρόκρισης, αφού το 2-0 της Φινλανδίας με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη μπορεί να θεωρηθεί για την Εθνική ένα καλό αποτέλεσμα.

Μέσα σε λίγα λεπτά ήρθε η… τρικυμία

Η Ιταλία μπήκε στο ματς με στόχο να πιέσει. Η μόνη ευκαιρία στα πρώτα 15 λεπτά ήταν μια κεφαλιά του Κιελίνι στο 9’, που μπλόκαρε εύκολα ο Μπάρκας. Στο 18’ ο Σάμαρης ο Σάμαρης δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα του ματς, ενώ στο 19’ ο Σιόβας έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Σιρίγκου. Για να συμβεί αυτό, ο παίκτης της Λεγανές πήρε εντολή να παίξει μπροστά από τα στόπερ, σε ρόλο «σκούπας». Στο 21’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή, αλλά ο Μπελότι σούταρε απελπιστικά άουτ από καλή θέση.

Στο 24’, όμως, οι «ατζούρι» δεν συγχώρεσαν ένα λάθος στη μεσαία γραμμή, με τον Μπελότι να περνά τον Μανωλά, να «σπάει» ωραία από αριστερά την μπάλα, με τον Μπαρέλα που βρέθηκε αμαρκάριστος εντός περιοχής να μην δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 30’ ήταν η σειρά του Ινσίνιε να βρει δίχτυα, όταν πέρασε με ευκολία τον Σάμαρη, έκανε την έφοδο προς την περιοχή του Μπάρκα και με ένα εκπληκτικό σουτ-πλασέ «έγραψε» το 0-2.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το 0-3 στο 33′, με τον Μπονούτσι, που πήρε μια κεφαλιά στην «καρδιά» της ελληνικής άμυνας, μετά από εξαιρετική σέντρα του Έμερσον. Στο 42’ οι Ιταλοί είχαν μια διπλή μεγάλη ευκαιρία, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Μπάρκας ενήργησε εκπληκτικά και κράτησε στα τρία γκολ το παθητικό στην εστία του. Στη μια έσωσε τετ-α-τετ με τον Μπαρέλα και στη συνέχεια σε σουτ του Μπελότι. Ένα λεπτό αργότερα (43’) «κιτρινίστηκε» και ο Βεράτι για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 45’ έγινε το ίδιο και με τον Μασούρα, με τα τρία γκολ υπέρ της ομάδας του Μαντσίνι να συνθέτουν την εικόνα του πρώτου μέρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης