"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Ελληνες επιχείρησαν να εξαπατήσουν Σύριο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη, χθες (08-11-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 45χρονου ημεδαπού συνεργού του, για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί, προχθές (07-11-2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, εξαπάτησαν έναν 46χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Συρίας, επιδεικνύοντας του πλαστό έντυπο άδειας προσωρινής κυκλοφορίας Δ.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο είχαν ενοικιάσει από εταιρεία, πείθοντάς τον ότι το φορτηγό είναι ιδιοκτησίας του 46χρονου ημεδαπού. Στη συνέχεια, του πούλησαν το φορτηγό, έναντι του χρηματικού ποσού των (16.000) ευρώ, με τη συμφωνία να το οδηγήσουν άμεσα σε περιοχή της Αττικής.

Κατά τη διαδρομή, ο 46χρονος ημεδαπός, ως οδηγός του φορτηγού, προκειμένου να ξεφύγει από τον 46χρονο αλλοδαπό, που τον συνόδευε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, στάθμευσε προσωρινά και ενήργησε οπισθοπορεία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές στο όχημα του αλλοδαπού, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

Ο 46χρονος ημεδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Από την κατοχή του κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που κατέβαλε ο αλλοδαπός για την αγορά του φορτηγού, ύψους (5.000) ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα είχε παραλάβει ο 45χρονος ημεδαπός. Επίσης, κατασχέθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο θα αποδοθεί σε νόμιμο εκπρόσωπο της δικαιούχου εταιρείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης