"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.8 C
Trikala

Ελληνικό Κτηματολόγιο: «κάηκε» πριν αναλάβει ο νέος πρόεδρος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε αναζήτηση νέου προσώπου βρίσκεται πλέον η πολιτική ηγεσία του Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη θέση του προέδρου της Ελληνικό Κτηματολόγιο. Σε μια περίοδο μάλιστα που ο φορέας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή,  με μεγάλες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και των δασικών χαρτών, την εξέταση χιλιάδων ιδιοκτησιακών ενστάσεων, την εφαρμογή των ρυθμίσεων για τακτοποίηση δασικών αυθαιρέτων, την μετατροπή των υποθηκοφυλακείων σε κτηματολογικά γραφεία, την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στην εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών, τη ψηφιοποίηση υπηρεσιών και πλήθος άλλα ανοιχτά και δύσκολα θέματα.

Ο  Ανδρέας Τσώκος, σαραντάρης, γεωλόγος, προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προερχόμενος από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΕΑΓΜΕ του ΥΠΕΝ, που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με απόφαση του υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου και ενέργειες του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιου για το Κτηματολόγιο Κωνσταντίνου Κυρανάκη όρισε νέο πρόεδρο του ΔΣ στην Ελληνικό Κτηματολόγιο αποτελεί παρελθόν για τον φορέα του Κτηματολογίου, πριν αναλάβει καθήκοντα.

Ο λόγος είναι ότι ο Ανδρέας Τσώκος είναι παράλληλα  βασικός μέτοχος σε εταιρεία γεωλογικών μελετών, γεγονός που δεν επιτρέπει την τοποθέτηση του, στη συγκεκριμένη θέση, διότι υπάρχει ασυμβίβαστο.

Πράγμα που εκθέτει πολιτικά τον ίδιο, αφού είναι και πολιτικό πρόσωπο ως υποψήφιος βουλευτής αλλά αφήνει εκτεθειμένη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιλογή της στο πρόσωπο του.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι οριστικό το «διαζύγιο» του Ανδρέα Τσώκου με την Ελληνικό Κτηματολόγιο πριν γίνει ο «γάμος» και αναζητείται νέο πρόσωπο για τη κάλυψη της θέσης του προέδρου, που μέχρι τώρα κατείχε ο καθηγητής Δημήτρης Σταθάκης.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης διορίστηκε νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Τα έξι άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τρεις οικονομολόγοι, δύο δικηγόροι, ένας αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης