"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ελληνοτουρκική συνεργασία στις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση, με τρικαλινή συμμετοχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

papastergioy 1

 Πρόκειται για το έργο «e-Services Education» που υλοποιείται από φορείς της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας. Από τον Δήμο Τρικκαίων μετέχει το ΑΚΕΘ, το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας. Με την ευκαιρία των συναντήσεων για το πρόγραμμα, Τούρκοι εκπρόσωποι των φορέων που το υλοποιούν, με επικεφαλής κυβερνήτη περιοχής, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων . Εξήγησαν στον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου την ουσία του προγράμματος, που συνίσταται στη δημιουργία του εκπαιδευτικού εργαλείου με τη μορφή ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αυτή αναμένεται να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της ευρύτερης εφαρμογής εργαλείων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφοριών Επικοινωνίας).
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημαντικότητα των συνεργασιών, καθώς και την αναγκαία συμβολή όλων στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των «εργαλείων» για τους μαθητές.

 

papastergioy 2
Το σχέδιο «e-Services Education», έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.  Αποτελεί διακρατικό έργο που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εταίρων από την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ συντονιστής του είναι η Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur. Εχει διάρκεια τριών ετών και στη διάρκειά του οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων και Διευθύνσεων, θα  λάβουν μέρος σε δραστηριότητες κατάρτισης σχετικά με τις λειτουργίες και τη χρήση του εκπαιδευτικού εργαλείου στην πράξη.
Εταίροι είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ), 1ο Γυμνάσιο Άρτας, Zehra Marulyalı Sports Club, Valide Sultan Voc. School. Η τουρκική αντιπροσωπεία εκπροσωπούταν σε επίπεδο αυτοδιοίκησης από τον κυβερνήτη της περιοχής Anamur κ. Cengiz CANTÜRK και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur, κ. Mehmet Aziz DAĞISTAN.
Επίσης, παρέστησαν 13 ακόμη άτομα, καθηγητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν ως εταίροι, καθώς και προσωπικό της Διεύθυνσης Εθνικής Εκπαίδευσης του Anamur.
Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο υπεύθυνος του προγράμματος από το ΑΚΕΘ κ. Στέφανος Σουφλιάς.

 

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης