Ελληνοϊταλική σύμπραξη με πρωτοπορία του ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας, εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε από έξι Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας, εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε από έξι Rating: 0

Ελληνοϊταλική σύμπραξη με πρωτοπορία του ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

Ελληνοϊταλική σύμπραξη με πρωτοπορία του ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας, εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε από έξι μαθητές του United World College of Adriatic από κοινού με μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών (ΣΔΕ) Τρικάλων με συντονιστές εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Το θέμα ήταν η διαπολιτισμικότητα στα δύο σχολεία και τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που συνεπάγονται.

Επίσης οι ξένοι μαθητές ενημερώθηκαν από τους έγκλειστους μαθητές του ΣΔΕ για τον Καραγκιόζη , ανέλυσαν τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών και στο τέλος κατασκεύασαν φιγούρες με έντονα στοιχεία διαφόρων πολιτισμών παίζοντας σύντομο έργο.

Ηταν η δεύτερη χρονιά που γίνεται αυτή η κοινή δράση με υποστήριξη της Διεύθυνσης της Φυλακής και των Υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Φέτος μια δεύτερη ομάδα του κολλεγίου φιλοξενήθηκε στην Επίδαυρο από το σωματείο για τα αρχαία θέατρα «ΔΙΑΖΩΜΑ» όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα  αλλά και πήρε μέρος σε ανασκαφικές εργασίες.

Στην παρουσίαση και των δύο ομάδων, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων κ. Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη, αρμόδια επίσης για θέματα εκπαίδευσης στις φυλακές, ο Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης κ. Παν. Καπούλας και η Προϊσταμένη κ. Βάσω Νικολοπούλου, ο συντονιστής των ΣΔΕ κ. Δαρσινός , Διευθυντές ΣΔΕ, ο ακόλουθος Επικοινωνίας και τύπου της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Francesco Latrοnico, η αντιπρόεδρος  της Ελληνικής επιτροπής των κολλεγίων και  Έλληνες απόφοιτοί του .

sde8 sde1 sde2 sde3 sde4 sde5 sde6 sde7

Αφήστε το σχόλιο σας