ΕΛ.ΑΣ: Προσέξτε απάτες σε βάρος συνταξιούχων κληρικών Reviewed by Momizat on . Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά απατών σε βάρος κληρικών και συγγενικών τους προσώπων στην περιοχή της Μαγνη Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά απατών σε βάρος κληρικών και συγγενικών τους προσώπων στην περιοχή της Μαγνη Rating: 0

ΕΛ.ΑΣ: Προσέξτε απάτες σε βάρος συνταξιούχων κληρικών

ΕΛ.ΑΣ: Προσέξτε απάτες σε βάρος συνταξιούχων κληρικών

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά απατών σε βάρος κληρικών και συγγενικών τους προσώπων στην περιοχή της Μαγνησίας, συνιστά :
– Στους συνταξιούχους κληρικούς της περιφέρειάς μας και στα συγγενικά πρόσωπα αυτών να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα τα οποία προσποιούνται τον εκπρόσωπο του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος και τους ζητούν να καταθέσουν χρηματικό ποσό σε λογαριασμό τραπέζης για την εκκαθάριση της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται.
– Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

 

Το περιστατικό

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εξιχνιάστηκε μία ακόμη περίπτωση απάτης σε βάρος συνταξιούχου κληρικού που διαπράχθηκε προ πενθημέρου στο Βόλο.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απάτης ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Αναλυτικότερα, ο 57χρονος το μεσημέρι της (16-01-2014) τηλεφώνησε σε 76χρονο ημεδαπό, συνταξιούχο κληρικό και προσποιούμενος εκπρόσωπο του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος, τον εξαπάτησε και τον έπεισε να καταθέσει αυθημερόν σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (3.852) ευρώ , προκειμένου να του αποδοθεί χρηματική αποζημίωση, ύψους (29.000) ευρώ , προερχόμενη από μισθολογικές του κρατήσεις.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή