Εμβολιασμός κόκκινων αλεπούδων για την καταπολέμηση της λύσσας Reviewed by Momizat on . Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι: Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη Χώρα μας, θα πραγματοπο Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι: Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη Χώρα μας, θα πραγματοπο Rating: 0

Εμβολιασμός κόκκινων αλεπούδων για την καταπολέμηση της λύσσας

Εμβολιασμός κόκκινων αλεπούδων για την καταπολέμηση της λύσσας

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι:
Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη Χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εμβολισμός των κόκκινων αλεπούδων, που αποτελούν και τη βασική δεξαμενή του ιού της λύσσας, προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας.
Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
– Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές ( είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού)
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΝ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.
– Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.
Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης να ενημερώνει άμεσα τις Τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή