Εμείς ευθυνόμαστε για τα αδέσποτα Reviewed by Momizat on . "Το κράτος φταίει". Αμ δεν φταίει το κράτος. Εμείς φταίμε. Εμείς εγκαταλείπουμε τα αδέσποτα που αγοράσαμε ως παιχνίδι στα παιδιά μας ή για αμαγκιά και επίδειξη. "Το κράτος φταίει". Αμ δεν φταίει το κράτος. Εμείς φταίμε. Εμείς εγκαταλείπουμε τα αδέσποτα που αγοράσαμε ως παιχνίδι στα παιδιά μας ή για αμαγκιά και επίδειξη. Rating: 0

Εμείς ευθυνόμαστε για τα αδέσποτα

Εμείς ευθυνόμαστε για τα αδέσποτα

“Το κράτος φταίει”. Αμ δεν φταίει το κράτος. Εμείς φταίμε. Εμείς εγκαταλείπουμε τα αδέσποτα που αγοράσαμε ως παιχνίδι στα παιδιά μας ή για αμαγκιά και επίδειξη. Εμείς οι ίδιοι. Και μετά, επιρρίπτουμε ευθύνες στο “κράτος”. Το λέει ξεκάθαρα ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Τρικκαίων, Σταύρος Τραγάνης: “Τις τελευταίες μέρες  παρατηρείται μεγάλη εγκατάλειψη ζώων και έξω από το εν λόγω καταφύγιο και σε διάφορα σημεία της πόλης”. Οντως, οι αγέλες αυξήθηκαν και κυκλοφορούν στην πόλη. Αλλά, ξαφνικά εμφανίστηκαν; Ηρθαν ταξιδάκι στα Τρίκαλα; Οχι, κάποιος ευθύνεται για αυτό. Κι αν τα απρατηρήσετε, ορισμένα έχουν ταυτότητα, ενώ άλλα φαίνονται καλοζωισμένα. Αλλά… μάλλον πέρασε η όρεξη του ιδιοκτήτη και σκέφτηκε το απλό: ας το αφήσω έξω. Αυτοί είναι  χειρότεροι και από τους μη φιλόζωους…

Με αφορμή το θέμα, ο αντιδήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υπενθυμίζει το ότι η εγκατάλειψη είναι ποινικό αδίκημα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Δήμος Τρικκαίων οφείλει να κάνει γνωστό στους δημότες του ότι το προσωρινό καταφύγιο αδέσποτων στην Ράξα, λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με τη βοήθεια εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου «Ο Αργος» και η χωρητικότητα του είναι αυστηρά περιορισμένη. Η σύμβαση που κάθε φορά υπογράφεται μεταξύ Δήμου και Φιλοζωικού Συλλόγου αφορά ποσό που σίγουρα δεν επαρκεί  για την εκτέλεση των εργασιών όλου του έργου της σύμβασης, όπως περισυλλογή-μέριμνα (διατροφή, καθαριότητα κ.λπ.)-απαραίτητες κτηνιατρικές πράξεις (εμβόλια, στειρώσεις, θεραπευτικές και προληπτικές αγωγές) υιοθεσίες κ.α.

Ενημερώνουμε λοιπόν, τους δημότες μας, με αφορμή το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες  παρατηρείται μεγάλη εγκατάλειψη ζώων και έξω από το εν λόγω καταφύγιο και σε διάφορα σημεία της πόλης, πως η εγκατάλειψη ζώου είναι ποινικό αδίκημα και επισύρει χρηματική ποινή ύψους 300 ευρώ, σύμφωνα με το Ν.4039/12 άρθρο 5 παρ.1 περ. β) και ε).

Ως εκ τούτου, σε μια εποχή  που η μετατόπιση ευθυνών είναι ο κανόνας, ας κάνουμε εμείς τη διαφορά , ας δείξουμε την απαραίτητη  ευαισθησία και μέσα στο πνεύμα σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης για δικαίωμα στη ζωή, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

– Τα αδέσποτα υπάρχουν λόγω της ανευθυνότητας των ιδιοκτητών τους, της απληστίας και της αδιαφορίας.

– Τα αδέσποτα είναι ευθύνη όλων μας”.

Θανάσης Μιχαλάκης

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή