«Εμμέλεια»: Συγκρότημα έντεχνης ουσίας από τρικαλινούς Reviewed by Momizat on . «Εμμέλεια». Από την αρχαία εμμέλεια: πλήρης ἁρμονία ἐν τῇ μουσικῇ ἢ ἡ ἁρμόζουσα τροποποίησις τῆς φωνῆς κατὰ τὴν ὁμιλίαν. Ετσι ακριβώς! Το νέο συγκρότημα των Τρι «Εμμέλεια». Από την αρχαία εμμέλεια: πλήρης ἁρμονία ἐν τῇ μουσικῇ ἢ ἡ ἁρμόζουσα τροποποίησις τῆς φωνῆς κατὰ τὴν ὁμιλίαν. Ετσι ακριβώς! Το νέο συγκρότημα των Τρι Rating: 0

«Εμμέλεια»: Συγκρότημα έντεχνης ουσίας από τρικαλινούς

«Εμμέλεια»: Συγκρότημα έντεχνης ουσίας από τρικαλινούς

«Εμμέλεια». Από την αρχαία εμμέλεια: πλήρης ἁρμονία ἐν τῇ μουσικῇ ἢ ἡ ἁρμόζουσα τροποποίησις τῆς φωνῆς κατὰ τὴν ὁμιλίαν.

Ετσι ακριβώς! Το νέο συγκρότημα των Τρικάλων, με συμμετοχή πολλών μελών του και στο «Ανέμων Πλεύσις», ενθουσίασε τους φίλους της καλής μουσικής το βράδυ του Σαββάτου στην «Κεντρική Πλατεία».

emmelia1Σε ένα μεστό πρόγραμμα – με ανάγκη μόνο να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα σε πιο «ηχηρά» κομμάτια στο πρώτο μέρος – παρουσιάστηκαν πολλά αγαπημένα τραγούδια της επονομαζόμενης έντεχνης σκηνής. Αρκετά καλές ενορχηστρώσεις από τον Γ. Αδάμο (ενίοτε άλλαζε και τον ρυθμό των τραγουδιών, δίνοντας μια διαφορετική οπτική σε αυτά), αλλά και σωστό παίξιμο των οργάνων. Εντυπωσιακή όπως πάντα η Ιφιγένεια Καραγκούνη με τη βελούδινη φωνή, απελευθερωμένος ο Φ. Φωτόπουλος, όταν δεν ακολουθούσε τις γνωστές ερμηνείες, αλλά έδινε το δικό του χρώμα στα τραγούδια. Ομορφο «δέσιμο» στα ντουέτα, που θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, καθώς οι φωνές αλληλοσυμπληρώνονταν και έδιναν ηχητικό αποτέλεσμα, που ευχαριστούσε.

Η πρώτη τους εμφάνιση στην «Κεντρική Πλατεία», που πάντα προσφέρει… πάλκο στους νέους καλλιτέχνες, άφησε πολλές υποσχέσεις. Μουσικά, δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν στον συγκεκριμένο τομέα από άλλα συγκροτήματα, πιο «αναγνωρισμένα». Μόλις ακούσουμε και δικές τους δουλειές, θα είναι ακόμη πιο ευχάριστη, ολοκληρωμένη και περιζήτητη η παρουσία τους.

Τους «εμμέλεια» αποτελούν οι:

Γιώργος Αδάμος: πιάνο, πλήκτρα, προγραμματισμό, ενορχήστρωση
Ιφιγένεια Καραγκούνη: Φωνή
Φώτης Φωτόπουλος: Φωνή
Χριστίνα Αλεξανδρή: Φλάουτο
Σαράντη Μούτο: Ακουστική κιθάρα, κρουστά, φωνή

 

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή