Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ λόγω του φλερτ με ΠΑΣΟΚ Reviewed by Momizat on . Τριανταένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του, εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση Τριανταένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του, εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση Rating: 0

Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ λόγω του φλερτ με ΠΑΣΟΚ

Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ λόγω του φλερτ με ΠΑΣΟΚ

Τριανταένα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Φώτης Κουβέλης και τα στελέχη που συνεργάστηκαν μαζί του, εξέφρασαν με κοινή τους δήλωση τη διαφωνία για την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία πρότεινε η ηγεσία του κόμματος.

«Η σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αφού επιδόθηκε σε μια προσπάθεια αποκόμισης ανταλλαγμάτων «από όπου ήθελε προκύψει» σήμερα προωθεί – χωρίς προσφυγή στο διαρκές συνέδριο του κόμματος – την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση αυτή μεταλλάσσει και παραμορφώνει τη Δημοκρατική Αριστερά αφού: αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές, τις αξίες και τον σκοπό της δημιουργίας της, ακυρώνει τη μέχρι τώρα στάση της κάθετης αντίθεσης σε μια κεντροαριστερά που στην ουσία είναι παραδομένη στη στρατηγική συνεργασία με τη ΝΔ και παραβιάζει την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της που ρητά αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συναινέσει σε συνεργασίες με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που η στάση τους ορίζεται από το παλιό πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και αναλώνεται στην υπεράσπιση ενός πολιτικού παρελθόντος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η πρόταση αυτή συνιστά επιδίωξη τεχνικής συγκόλλησης και όχι δημιουργίας μιας πολιτικής προοδευτικής συμπαράταξης που αντιπαρατίθεται στο νεοφιλελευθερισμό. Ζητούν να συνέλθει το Διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ για να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Τα 31 μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ είναι: ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΓΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΟΝΗΣ, ΖΑΨΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΙΝΤΖΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ, ΚΑΡΑΝΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ, ΚΛΑΔΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΙΧΑΛΑΚΕΑ ΑΘΗΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΑΛΑΜΑΡΙΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ), ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΗΣ, ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ.

Η πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ από την Εκτελεστική Επιτροπή ελήφθη στη συνεδρίαση της κατά πλειοψηφία – 7 υπέρ, 3 κατά, 1 αποχή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ημερησία, τονίζει ότι «στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία στη χώρα. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Θέλω να ελπίζω ότι οι στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και στους οποίους είμαστε πλέον κοντά, θα επιτευχθούν σήμερα κάνοντας τα απαραίτητα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σχετικά με τη μορφή της συνεργασίας ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογραμμίζει ότι θα είναι μία δημοκρατική συμπαράταξη η οποία σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ και προσθέτει:

«Σε αυτήν πρέπει να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και κινήσεις για να μπορέσει να έχει καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα. Πρόκειται για συμπαράταξη κομμάτων και όχι για προσχωρήσεις του ενός στον άλλον ή συμμετοχή του ενός στην προσπάθεια διεύρυνσης του άλλου. Εκλογική συμπαράταξη με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας των κομμάτων. Τώρα χρειάζεται η συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ρεύμα ρεαλισμού και λογικής».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή