Ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ η Μαρ. Χρυσοβελώνη Reviewed by Momizat on . Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Νομού Μαγνησίας ΑΝ.ΕΛΛ και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον συνδυασμό “Θεσσαλία, η γη μα Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Νομού Μαγνησίας ΑΝ.ΕΛΛ και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον συνδυασμό “Θεσσαλία, η γη μα Rating: 0

Ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ η Μαρ. Χρυσοβελώνη

Ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ η Μαρ. Χρυσοβελώνη

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Νομού Μαγνησίας ΑΝ.ΕΛΛ και υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον συνδυασμό “Θεσσαλία, η γη μας” σε φορείς και υπηρεσίες της Λάρισας.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Μπάμπη Παπασπύρου και υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού, επισκέφθηκαν τον ΟΓΑ, την ΔΕΗ και την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων η υποψήφια  Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρυσοβελώνη είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων και να παρουσιάσει τις θέσεις τόσο των ΑΝ.ΕΛ όσο και του συνδυασμού  «Θεσσαλία, η γη μας».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Λάρισας έγινε μια ιστορική αναδρομή και αναφορά στα κυριότερα προβλήματα της ΔΕΗ, με έμφαση στο ξεπούλημα της εταιρίας αλλά και των περιουσιακών της στοιχείων (υποδομές, γη, λιγνίτες, υδροηλεκτρικά κλπ.)

Ειδική μνεία έγινε στο κλείσιμο των πρακτορείων σε όλη την Θεσσαλία (Τύρναβος, Αγιά, Φάρσαλα, Ελασσόνα, Ζαγορά, Καλαμπάκα κλπ) όπως προβλέπει το νέο master plan της ΔΕΗ.

Η Ένωση Τεχνικών επεσήμανε την μνημονική απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργείται το αγροτικό τιμολόγιο, γεγονός που βάζει την ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική πολιτική

Τέλος καταγράφηκαν σημαντικά προβλήματα ελλείψεων τεχνικού προσωπικού με αποτέλεσμα να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των αγροτών και όχι μόνο..

Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε αλληλέγγυα στα προβλήματα των εργαζομένων της ΔΕΗ, όχι απλά με λόγια αλλά με πράξεις και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα από τους ΑΝ.ΕΛ, που έχουν δώσει μάχη στο κοινοβούλιο, φέρνοντας πρώτοι με στοιχεία στο προσκήνιο το ξεπούλημα της ΔΕΗ και αγωνιζόμενοι για την διατήρηση του κρατικού χαρακτήρα της επιχείρησης.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με αστυνομικούς οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στις περικοπές στους μισθούς τους, όσο και στην πρόσφατη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κ. Χρυσοβελώνη, που γνωρίζει καλά το Νομοσχέδιο καθώς ήταν εισηγήτρια των ΑΝ.ΕΛ. συμφώνησε με τους αστυνομικούς, οι οποίοι –όπως της ανέφεραν- ουσιαστικά καμία αναδιάρθρωση δεν έγινε, αλλά προκλήθηκαν περισσότερα μπερδέματα. Ειδικά για το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας – ένα καινούργιο και σύγχρονο κτίριο- ειπώθηκε ότι δεν δίνονται κονδύλια για συντήρηση.

28 υπάλληλοι για 50.000 ασφαλισμένους

Δραματική χαρακτηρίζεται η έλλειψη προσωπικού και το «ξεχαρβάλωμα» υπηρεσιών του Δημοσίου με ειδική περίπτωση τον ΟΓΑ Λάρισας. Η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη, ενώ δεν υπάρχει και επαρκής υλικοτεχνική υποδομή (υπολογιστές). Οι υπάλληλοι κάνουν λόγο για καθημερινό «άθλο» και η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επεσήμανε – για ακόμη άλλη μία φορά –ότι η κυβέρνηση έχει διαλύσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και πρόσθεσε ότι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παρεμβαίνει και να στηρίζει τις υπηρεσίες με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας το απόγευμα επισκέφθηκε την Ζαγορά και το Πουρί στη Μαγνησία και σήμερα θα επισκεφθεί την Πύλη Τρικάλων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή