“Εναν μύθο θα σας πω” από τον ΑΣΚΛΗΠΙΟ Reviewed by Momizat on . Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Τρικάλων, στις 9 Μαρτίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 6:00μμ, πραγματοποιεί την πρώτη κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, σ Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Τρικάλων, στις 9 Μαρτίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 6:00μμ, πραγματοποιεί την πρώτη κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, σ Rating: 0

“Εναν μύθο θα σας πω” από τον ΑΣΚΛΗΠΙΟ

“Εναν μύθο θα σας πω” από τον ΑΣΚΛΗΠΙΟ

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Τρικάλων, στις 9 Μαρτίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 6:00μμ, πραγματοποιεί την πρώτη κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο με θέμα Θρύλους και παραμύθια του τόπου μας, έτσι όπως μας κληροδοτήθηκαν από την λαϊκή μας παράδοση και με τον τίτλο «Έναν μύθο θα σας πω..».

Στη φετινή εκδήλωση ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», αξιοποιώντας τον πλούτο του παραδοσιακού μας πολιτισμού θα μεταφέρει θέματα από το σύνολο των θρύλων, παραμυθιών και παραδόσεων, με τα οποία οι άνθρωποι την παλαιά εποχή εκφράζονταν και αποτύπωναν τις αντιλήψεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και δρώμενα από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Επίσης, λαϊκά παραμύθια, με αφήγηση και χορό, που προβάλουν και εξυμνούν την ομορφιά και την ποικιλία της ζωής. Επαινούν τον άνθρωπο που κρατάει την καλοσύνη και την ευγένειά του, όπως αναδεικνύεται από το παραμύθι, «Η Κυρά- Καλή και οι δώδεκα μήνες».

Ακόμη δημοτικά τραγούδια, που ανήκουν στην κατηγορία των παραλογών, αφηγηματικής μορφής με έντονο το παραμυθιακό και τραγικό στοιχείο, όπως στο τραγούδι «Μάνα με τους εννιά σου γιούς και με τη μια σου κόρη».

Η παραλογή αυτή αναφέρεται: -Στους ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας που φέρνουν την ευτυχία – Στη κοινωνική θέση της κόρης – Στον ξενιτεμό που φέρνει μεγάλο πόνο και δυστυχία και – στη δύναμη του όρκου (του γιου προς της μάνα) και πάρα πολλά αλλά μυθικά θέματα, τα οποία θα εντυπωσιάσουν και θα συγκινήσουν.

Την ξεχωριστή και συγχρόνως πρωτόγνωρη, για την περιοχή μας, εκδήλωση, προετοιμάζουν οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», Αποστόλης Σκρέκας, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια, Ηλίας Ζαχαράκης, Σταύρος Σούλιος, Χρήστος Σούλιος, Κωνσταντίνος Τζιμούρτος και Σταυρούλα Σούλιου.

Θα συμμετέχει όλο το δυναμικό του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι από τον Οκτώβρη του 2013 μέχρι τον Μάρτη του τρέχοντος έτους, προετοιμάζονται γι’αυτή την εκδήλωση- γιορτή της παράδοσης.

Την εκδήλωση θα καλύψει 20/μελής ορχήστρα με τρία (3) διαφορετικά μουσικά σχήματα, από την Δ. Μακεδονία, Κρήτη και Θεσσαλία. Επικεφαλής θα είναι ο κορυφαίος του παραδοσιακού τραγουδιού, στη χώρα μας, Χρυσόστομος Μητροπάνος.

 

askl3 askl askl1

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή