Ενας νεφρολόγος πέρα δώθε σε Τρίκαλα – Καρδίτσα Reviewed by Momizat on . Κι ενώ ο υπουργός Υγείας επιδιώκει να επιβάλλει "εισιτήριο" - χαράτσι 25 ευρώγια όποιον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, η κατάσταση είναι οικτρή για τους νεφροπαθείς Κι ενώ ο υπουργός Υγείας επιδιώκει να επιβάλλει "εισιτήριο" - χαράτσι 25 ευρώγια όποιον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, η κατάσταση είναι οικτρή για τους νεφροπαθείς Rating: 0

Ενας νεφρολόγος πέρα δώθε σε Τρίκαλα – Καρδίτσα

Ενας νεφρολόγος πέρα δώθε σε Τρίκαλα – Καρδίτσα

Κι ενώ ο υπουργός Υγείας επιδιώκει να επιβάλλει “εισιτήριο” – χαράτσι 25 ευρώγια όποιον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, η κατάσταση είναι οικτρή για τους νεφροπαθείς Τρικάλων και Καρδίτσας. Ο λόγος, η απουσία νεφρολόγου στην Καρδίτσα, με αποτέλεσμα να αποσπώνται οι νεφρολόγοι από τα Τρίκαλα. Με τον τρόπο αυτόν, δεκάδε νεφροπαθείς παραμένουν σε αβεβαιότητα στους δύο νομούς. Κατά τα λοιπά, οι παροχές υπηρεσιών υγείας θα γίνουν καλύτερες με τα 25 ευρώ, την ώρα που δεν κάνου ούτε μία πρόσληψη.
kyritsis1Το θέμα έφερε στο φως ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτσης, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση από το πολιτικό του γραφείο “καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Τρικάλων, με αίτημα να προσληφθεί μόνιμος ιατρός-νεφρολόγος στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Καρδίτσας, ώστε να μην κρίνονται αναγκαίες οι αποσπάσεις ιατρών-νεφρολόγων (είτε ενός μήνα, είτε τριών μηνών) από την αντίστοιχη μονάδα του νοσοκομείου Τρικάλων. Οι ανάγκες της συγκεκριμένης μονάδας του Νοσοκομείου Καρδίτσας είναι γνωστές εδώ και ενάμιση χρόνο, όπως αναφέρουν, και οι αποσπάσεις αυτές δεν λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών του νομού Τρικάλων τονίζει ότι πρόσφατα αποσπάσθηκε για τρεις μήνες στο νοσοκομείο Καρδίτσας ο Συντονιστής Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Τρικάλων. Η συγκεκριμένη απόσπαση έχει δημιουργήσει στους νεφροπαθείς του νομού Τρικάλων μεγάλη ανασφάλεια”.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή