Ενας παπάς λεβέντης Reviewed by Momizat on . To ιερατικό αξίωμα σε όλο του το μεγαλείο αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Επίκουρου Καθηγητή Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ιερατικού Π To ιερατικό αξίωμα σε όλο του το μεγαλείο αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Επίκουρου Καθηγητή Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ιερατικού Π Rating: 0

Ενας παπάς λεβέντης

Ενας παπάς λεβέντης

To ιερατικό αξίωμα σε όλο του το μεγαλείο αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Επίκουρου Καθηγητή Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ιερατικού Προϊσταμένου της Ελληνικής Κοινότητας του Στρασβούργου, Χρήστου Φιλιώτη. Γεννημένος στον Δεσπότη Γρεβενών μετά από σπουδές και μεταπτυχιακά, βρέθηκε στο Στρασβούργο, όπου σήμερα είναι Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και των Τριών Ιεραρχών. Λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των ομογενών και φροντίζει ώστε οι Έλληνες του Στρασβούργου να νοιώθουν πιο Έλληνες απ’ ό,τι στην Ελλάδα.
papaxristosΗ Εκκλησία επιτελώντας στο πρόσωπό του, το ανθρωπιστικό της έργο, φροντίζει για την ομαλή ένταξη των ομογενών στην ξένη χώρα, για τη στέγαση των Ελλήνων φοιτητών, για τη σίτιση των απόρων, για την εύρεση εργασίας σε ανέργους ομογενείς που αναζητούν μια καλύτερη ευκαιρία σε ξένη χώρα. Στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζονται τα γνωρίσματα ενός πνευματικού ανθρώπου, με διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες, με ευαισθησία, με ισχυρό το ιδεώδες της αλληλεγγύης. Άνθρωπος με ήθος, χωρίς αγκυλώσεις και στεγανά, αποτελεί το πρότυπο του Έλληνα για τους ομογενείς της περιοχής του Στρασβούργου. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι οικογενειάρχης και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Αφήστε το σχόλιο σας