Ενα απλό αίτημα: Πεζοδρόμια σε τρία γειτονικά σχολεία των Τρικάλων! Reviewed by Momizat on . Κατασκευή των πεζοδρομίων γύρω από τα σχολεία 7ο Γυμνάσιο,8ο Λύκειο, 35ο ∆ημοτικό Σχολείο στην περιοχή των Σαραγίων, ζητά με ανοικτή επιστολή του προς κάθε αρμό Κατασκευή των πεζοδρομίων γύρω από τα σχολεία 7ο Γυμνάσιο,8ο Λύκειο, 35ο ∆ημοτικό Σχολείο στην περιοχή των Σαραγίων, ζητά με ανοικτή επιστολή του προς κάθε αρμό Rating: 0

Ενα απλό αίτημα: Πεζοδρόμια σε τρία γειτονικά σχολεία των Τρικάλων!

Ενα απλό αίτημα: Πεζοδρόμια σε τρία γειτονικά σχολεία των Τρικάλων!

Κατασκευή των πεζοδρομίων γύρω από τα σχολεία 7ο Γυμνάσιο,8ο Λύκειο, 35ο ∆ημοτικό Σχολείο στην περιοχή των Σαραγίων, ζητά με ανοικτή επιστολή του προς κάθε αρμόδιο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ουΓυμνασίου. Το αίτημα, έτσι ειδικά όπως τίθεται, εκτός από λογικό, είναι και προφανές. Θα εισακουστούν; Η επιστολή έχει ως εξής:

«Στο σύμπλεγμα των σχολείων 7ο Γυμνάσιο, 8ο Λύκειο, 35ο ∆ημοτικό σχολείο Τρικάλων (όπου στεγάζεται και Νηπιαγωγείο) που βρίσκονται στην περιοχή των Σαραγίων και έχουν δομηθεί σχετικά πρόσφατα, όπως και όλη η περιοχή και επισκέπτονται κάθε ημέρα 1000 μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, ∆ΕΝ υπάρχει πεζοδρόμηση! Οι μαθητές περπατούν μέσα στο δρόμο σαν πρόβατα, μαζί με τα αυτοκίνητα και «διδάσκονται» από αυτή την καθημερινότητά τους να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.

Βεβαίως τα προβληματικά, ελλειμματικά, ακατάλληλα και γεμάτα αυθαιρεσίες πεζοδρόμια βρίσκονται παντού στη πόλη και την χώρα μας και συνεπικουρούμενα από τα ανεκδιήγητα παρκαρίσματα όλων μας (αφού π.χ. ούτε στοιχειώδεις χώροι στάθμευσης υπάρχουν κοντά στα σχολεία) κάνουν την καθημερινή πρόσβαση να δίνει τριτοκοσμική εικόνα. Αλλά, πέρα από όλα τα άλλα, είναι εντυπωσιακά στη συγκεκριμένη περίπτωση τα εξής:

1. Καινούρια σχολεία τέτοιας δυναμικότητας, δομημένα σε μια καινούρια περιοχή, όπου η πολεοδομία γνωρίζοντας και τα σφάλματα του παρελθόντος θα έπρεπε να έχει χαράξει πεζοδρόμια τουλάχιστον 1 μέτρου, δεν το έχει κάνει.

2. ∆εν αφέθηκε τουλάχιστον παντού, από τα ίδια τα σχολικά κτίρια (Ο.Σ.Κ.) το αναγκαίο πεζοδρόμιο!

3. Στα πέριξ αδόμητα οικόπεδα, που είναι πολλά, δεν κατασκευάζονται τα πεζοδρόμια, αλλά προφανώς περιμένουν- κατά ποια πρακτική δεν γνωρίζουμε- πρώτα να χτιστούν τα οικόπεδα και μετά να κατασκευαστούν πεζοδρόμια! ∆ηλαδή, και να περπατήσει κάποιος μαθητής από την μια μεριά του ελλειμματικού πεζοδρομίου, στο

επόμενο τετράγωνο θα πάει ή στο χωράφι ή στο δρόμο!

4. Το κόστος κατασκευής τους είναι αμελητέο και υπάρχουν υλικά και προσωπικό στο ∆ήμο για αυτές τις εργασίες. Σε σχέση δε με άλλα μεγαλόπνοα… έργα που γίνονται δεν κοστίζουν τίποτα.

5. Ενώ είχαν γίνει αιτήσεις από το Σ.Γ.Κ. τουλάχιστον του 7ου Γυμνασίου και του 35ου ∆ημοτικού, το μόνο που έγινε είναι δυο πεζοδρόμια που εφάπτονταν στο 8ο Λύκειο και στο 7ο Γυμνάσιο, τα οποία, ενώ τα σχολεία δούλευαν επί χρόνια, δεν υπήρχαν!

6. Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας κλπ. θα θέλαμε να σκεφτείτε σε ποια ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα

και γιατί οι μαθητές δεν μαθαίνουν πώς να κυκλοφορούν ούτε γύρω από τα σχολεία τους.

7. ∆ΕΝ είναι επίσης θέμα οικονομικό αλλά νοοτροπίας και κακής πρακτικής.

Θερμή Παράκληση: Κατασκευάστε τα πεζοδρόμια γύρω από τα σχολεία 7ο Γυμνάσιο, 8ο Λύκειο, 35ο ∆ημοτικό Σχολείο Τρικάλων».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή