Ενα ολόκληρο χωριό του Πηλίου ζει στο σκοτάδι Reviewed by Momizat on . Στο σκοτάδι βυθίζεται κάθε βράδυ ένα ολόκληρο χωριό, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Μόλις ο ήλιος δύσει οι κάτοικοι επιστρατεύουν… φακούς και φαναράκια για να πάνε στ Στο σκοτάδι βυθίζεται κάθε βράδυ ένα ολόκληρο χωριό, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Μόλις ο ήλιος δύσει οι κάτοικοι επιστρατεύουν… φακούς και φαναράκια για να πάνε στ Rating: 0

Ενα ολόκληρο χωριό του Πηλίου ζει στο σκοτάδι

Ενα ολόκληρο χωριό του Πηλίου ζει στο σκοτάδι

Στο σκοτάδι βυθίζεται κάθε βράδυ ένα ολόκληρο χωριό, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Μόλις ο ήλιος δύσει οι κάτοικοι επιστρατεύουν… φακούς και φαναράκια για να πάνε στα σπίτια τους, αφού δημοτικός φωτισμός δεν υφίσταται.  Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι στο Πρόπαν, οι λάμπες στους στύλους δημοτικού φωτισμού έχουν καεί σε ποσοστό 95% με αποτέλεσμα όταν πέφτει το σκοτάδι στο χωριό να επικρατεί συσκότιση.

Οι λάμπες στους στύλους του δημοτικού φωτισμού άρχισαν να καίγονται η μία μετά την άλλη από το περασμένο καλοκαίρι. Εδώ και δύο μήνες όμως το πρόβλημα είναι μεγάλο. Τα φώτα ανάβουν μόνο στην πλατεία, κι αυτό γιατί οι καταστηματάρχες είναι εκείνοι που φροντίζουν να αλλάζουν λάμπες όταν αυτές φθάνουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Στο υπόλοιπο χωριό, οι στύλοι είναι σκοτεινοί και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο τη χειμερινή περίοδο οπότε και νυχτώνει νωρίς.

Κάτοικοι του χωριού έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και ζητούν αντικατάσταση των καμένων λαμπών. Οι κάτοικοι δεν φοβούνται απλώς να κυκλοφορήσουν επειδή δεν βλέπουν στο σκοτάδι. Φοβούνται γιατί το σκοτάδι προσφέρει κάλυψη και σε παραβατικούς που ενδεχομένως θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή