Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας Reviewed by Momizat on . Το άγνωστο σε πολλούς ζήτημα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας τέθηκε σήμερα το πρωί σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, που διοργανώθηκε στο Δη Το άγνωστο σε πολλούς ζήτημα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας τέθηκε σήμερα το πρωί σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, που διοργανώθηκε στο Δη Rating: 0

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Το άγνωστο σε πολλούς ζήτημα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας τέθηκε σήμερα το πρωί σε εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Με σχεδόν γεμάτη την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τρικαλινοί (ασθενείς, συγγενείς, γιατροί, ενδιαφερόμενοι) έμαθαν πολλά και σημαντικά για την αυτοάνοση ασθένεια.

Αρχικώς μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΣΚΠ κ. Κ. Μιχαλάκης, ο οποίος περιέγραψε τις βασικές αρχές τις Εταιρίας, τις προσπάθειες που καταβάλλει, τα προβλήματα ου αντιμετωπίζει και τις γενικές παρεμβάσεις της.

Στη συνέχεια ο κ. Αναστ. Ωρολογάς αναφέρθηκε εκτενώς στις νέες θεραπευτικές μεθόδους, στη φαρμακευτική και άλλη συμπτωματική αντιμετώπιση και σε ειδικά ζητήματα αναφορικά με τη νόσο. Ο κ. Ωρολογάς, πρόεδρος της ΕΕΣΚΠ, καθηγητής νευρολογίας και διευθυντής της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, είναι εκ των αρμοδίων να αναφερθούν στις θεραπευτικές μεθόδους, καθώς μετέχει σε πλήθος ευρωπαϊκών και παγκοσμίων φορέων σχετιζόμενων με τη ΣΚΠ. Προσφάτως, δε, σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στη δυνατότητα εμβολιασμών μόνο δύο φορές τον χρόνο, από νέο φάρμακο.

Στο ενδιάμεσο παρενέβη με χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Υγείας και πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων κ. Γρηγ. Καρκανιάς, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Δριτσέλη, η οποία έχει απευθύνει και ερώτηση στη Βουλή για τους ασθενείς, αναφέρθηκε, τόσο στις ελλειμματικές πολιτικές, όσο και στην ανάγκη να δημιουργηθεί πλέγμα προστασίας.

Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη ανάλυση από την ψυχολόγο υγείας – ψυχοθεραπεύτρια κ. Λαμπρινή Χρ Οικονόμου, για θέματα σχετικά με την ψυχολογική υποστήριξη και αντιμετώπιση της ασθένειας. Περιγράφοντας αρχικώς τις συνέπειες στον ασθενή, αναφέρθηκε σε προτεινόμενες λύσεις σε ψυχολογικό επίπεδο, στη σημασία της υποστήριξης, στον ρόλο της οικογένειας, στις επιπτώσεις μη εφαρμογής μεθόδων αντιμετώπισης προβλημάτων και σε γενικότερες και ειδικότερες ψυχοθεραπευτικές λύσεις, σε συνδυασμό με πρόσθετες παρεμβάσεις, όπως, για παράδειγμα, η άσκηση.

Ακολούθησε ο φυσιοθεραπευτής κ. Γιάννης Λαμπρίδης, ο οποίος προτίμησε να αναπαραστήσει συγκεκριμένες ασκήσεις που εφαρμόζονται για τους ασθενείς με ΣΚΠ. Πολύ παραστατικά και με συνεχόμενη περιγραφή, έδωσε τη δυνατότητα σε ασθενείς να κατανοήσουν τρόπους άσκησης, προκειμένου, όσοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να γνωρίζουν πώς, με τη βοήθεια των φυσιοθεραπευτών, να τα μειώσουν.

Ο κύκλος ερωτήσεων ήταν συγκεκριμένος και αφορούσε σε ζητήματα φαρμακευτικής αγωγής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Θανάσης Μιχαλάκης

* Οι φωτό ανοίγουν με δεξί κλικ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή