“Ενεργειακό Ελντοράντο” ο Τρικαλινός κάμπος Reviewed by Momizat on . Έξαρση κατάθεσης προτάσεων αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νομό Τρικάλων. Τα αιτήματα κατατίθενται απ Έξαρση κατάθεσης προτάσεων αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νομό Τρικάλων. Τα αιτήματα κατατίθενται απ Rating: 0

“Ενεργειακό Ελντοράντο” ο Τρικαλινός κάμπος

“Ενεργειακό Ελντοράντο” ο Τρικαλινός κάμπος

Έξαρση κατάθεσης προτάσεων αδειοδότησης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νομό Τρικάλων.

Τα αιτήματα κατατίθενται από φυσικά πρόσωπα, αγρότες, εταιρείες και Ενεργειακές Κοινότητες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ζητώντας κατ΄αρχήν την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί εκατοντάδες αιτήσεις. Σύμφωνα με την μελετούμενη δραστηριότητα, ως επι το πλείστον είναι της τάξης των 500 kw ανά επένδυση.

Το κάθε αίτημα συνεπάγεται από την πλευρά του επενδυτή, κατάθεσης εξειδικευμένης μελέτης, ύπαρξης αγροτεμαχίου επί του οποίου θα εγκατασταθεί ο σταθμός, που σε πολλές των περιπτώσεων μισθώνει μακροχρόνια ή αγοράζει, κατάθεσης του ποσού στον ΔΕΔΔΗΕ για την εξέταση φακέλου και εξασφάλισης χρηματοδότησης για την κατασκευή του σταθμού, μια δηλαδή αλληλουχία παραμέτρων που έχουν οικονομικό αντίκτυπο στον ενδιαφερόμενο.

Το ανησυχητικό της όλης κατάστασης είναι ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για την τύχη των αιτήσεων , ούτε για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή