"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

40.1 C
Trikala

“Ενεργειακό Ελντοράντο” ο Τρικαλινός κάμπος και τα βουνά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ακάθεκτη συνεχίζεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στον Θεσσαλικο κάμπο, µε µεγάλες εταιρείες ιδιωτικών συµφερόντων και funds να επιδίδονται σε  αγώνα δρόµου.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ ελληνικών, ισραηλινών, γαλλικών και γερμανικών εταιρειών για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων  εντείνεται όλο και περισσότερο.

Οι παραγωγοί εμφανίζονται ανήσυχοι από τη συνεχώς αυξανόμενη παραχώρηση καλλιεργήσιμων εκτάσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Δυστυχώς η ασύμφορη, για πολλά είδη, καλλιέργεια, σε συνδυασμό με δελεαστικές προτάσεις (π.χ. καλύτερο ενοίκιο σε ξηρικά χωράφια έναντι της μίσθωσης για καλλιέργεια κ.λπ.), οδηγούν τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων στο να επιλέγουν τελικά τη μίσθωση των χωραφιών σε ιδιωτικές εταιρείες».

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν στα Τρίκαλα τα φωτοβολταϊκά πάρκα προκαλώντας διλήμματα.

 • Εγκρίθηκε νέα επένδυση για φωτοβολταϊκά στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, δόθηκε έγκριση περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για την εγκατάσταση και λειτουργία του Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 49,918MW στη θέση «ΖΑΡΚΟ», σε εκτάσεις συνολικού εμβαδού 135.286,98τ.μ. στην Δ.Ε. Φαρκαδόνας του Δήμου Φαρκαδόνας, της Π.Ε. Τρικάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.Φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι.Κ.Ε.

  Περιγραφή του έργου

  Ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 49,918MW της «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι.Κ.Ε.» θα εγκατασταθεί σε εκτάσεις συνολικού εμβαδού 135.286,98τ.μ. στη θέση «ΖΑΡΚΟ» της Δ.Ε. Φαρκαδόνας του Δήμου Φαρκαδόνας, της Π.Ε. Τρικάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

  Σύμφωνα με τον υποβληθέντα φάκελο ΜΠΕ, ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα αποτελείται από τα παρακάτω βασικά δομικά στοιχεία και εγκαταστάσεις:

  • φωτοβολταϊκά στοιχεία,
  • μεταλλικές βάσεις και πλαίσια στήριξης των φωτοβολταϊκών γεννητριών,
  • αντιστροφείς τάσης (inverters),
  • μετασχηματιστές,
  • προκατασκευασμένους οικίσκους για τις ανάγκες στέγασης και φύλαξης των κομβικών λειτουργικών στοιχείων,
  • διάφορες άλλες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (καλωδιώσεις, γειώσεις, κ.α.),
  • περίφραξη

7 ΣΧΟΛΙΑ

   • Δηλαδή θέτε την ARAMCO και τον Bαρδινογιάννη με τον Μελισσανίδη, με τα εισαγόμενα πετρέλαια.

    • Για τον Μελισσανίδη δεν με νοιάζει, αλλά να βγει στην ψάθα η ιστορική οικογένεια των Βαρδινογιανναίων; Είναι σωστά πράμματα αυτά;

  • Eίδες πολλούς να βάζουν, ακόμα και με επιδότηση? Στις δε πολυκατοικίες έχουν τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ήδη.
   Ένα φωτοβολταϊκό σε πολυκατοικία, φτάνει για τις ανάγκες μέχρι 3 διαμερισμάτων ετησίως…

 1. ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΟΥΝ ΜΑΣ.ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης