Ενεργοί γονείς διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις του ΠΕΔΥ στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on . Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων για την έλλεψη παιδιάτρου στο ΠΕΔΥ Τρικάλων     Όσοι είχαν αμφι Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων για την έλλεψη παιδιάτρου στο ΠΕΔΥ Τρικάλων     Όσοι είχαν αμφι Rating: 0

Ενεργοί γονείς διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις του ΠΕΔΥ στα Τρίκαλα

Ενεργοί γονείς διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις του ΠΕΔΥ στα Τρίκαλα

Διαμαρτυρία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων για την έλλεψη παιδιάτρου στο ΠΕΔΥ Τρικάλων

 

 

Όσοι είχαν αμφιβολίες για τις κυβερνητικές σκοπιμότητες διάλυσης του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας και της αφιέρωσής του στον ρόλο του αγοραστή, έχουν πια τις πρώτες αποδείξεις για τις επιδιώξεις, από τα τραγικά αποτελέσματα της κυβερνητικής επιλογής.

Όσοι επίσης είχαν αμφιβολίες για τις σκοπιμότητες του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας έχουν τις πρώτες αποδείξεις και τα πρώτα τραγικά αποτελέσματα.

Ένα από αυτά, το γεγονός ότι ένας ολόκληρος νομός με 130.000 κατοίκους μένει στην ουσία χωρίς παιδίατρο.

Στο νέο ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) που ξεκίνησε να λειτουργεί μετά τη διάλυση των πολύϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στα Τρίκαλα δεν υπάρχει παιδίατρος.

Στο Κέντρο Υγείας Πύλης και στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, επίσης δεν υπάρχει παιδίατρος. Υπάρχει, ωστόσο, ένας παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, ο οποίος καλύπτει ώρες εργασίας και στο νοσοκομείο των Τρικάλων.

… στο οποίο απέμειναν δύο παιδίατροι, μετά τη συνταξιοδότηση των δύο διευθυντριών.

Δύο παιδίατροι σε ένα νομαρχιακό γενικό νοσοκομείο για να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων παιδιών.

Και πριν προλάβει κάποιος να πει «ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί» ας θυμηθεί ότι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχαν, διότι με απόφαση του διοικητή της 5η ΥΠΕ μετακινούνταν στην Καρδίτσα για να καλύψουν τις ανάγκες της εκεί παιδιατρικής, προκειμένου να μην κλείσει. Βρήκε, έτσι η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας την «λαμπρής έμπνευσης» λύση, με τρόπο που να υπολειτουργούν και οι δύο παιδιατρικές κλινικές, των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Την ίδια ώρα βεβαίως το υπουργείο δεν δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να συμβληθούν με το ΠΕΔΥ και επομένως οι γονείς πληρώνουν την υγεία των παιδιών τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου αρνείται να συμβιβαστεί με την πολιτική που οδηγεί στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της υγείας.

Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη παιδιάτρου στο νομό. Διαμαρτυρόμαστε για όλα εκείνα τα παιδιά, που θα μείνουν χωρίς παιδιατρική κάλυψη ή που η φροντίδα που θα έχουν δεν θα είναι η ενδεδειγμένη, επειδή η κυβέρνηση και ο υπουργός στοχεύουν στην διάλυση της υγείας, με τον ίδιο τρόπο που στοχεύουν στη διάλυση της παιδείας ή οποιοδήποτε δημόσιου αγαθού.

Ζητούμε την άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας με ικανό αριθμό παιδιάτρων, όπως επίσης και την πρόσληψη και άλλων παιδιάτρων στο νοσοκομείο.

Απαιτούμε την αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί ανεμβολίαστο ή χωρίς δημόσια και δωρεάν υπηρεσία υγείας. Το ΠΕΔΥ της κυβέρνησης είναι εφιάλτης για γονείς και γενικότερα για όλη την Τρικαλινή κοινωνία.

Καλούμε σε συμπαράταξη όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολείων του νομού, ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που αφήνει την κοινωνία χωρίς δημόσια και δωρεάν υγεία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή