"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.9 C
Trikala

Ενημέρωση του Δήμου Τρικκαίων για τις γέφυρες

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Ο Δήμος Τρικκαίων με βάση την ενημέρωση από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών γνωστοποιεί σε σχέση με τις γέφυρες τα εξής:

Έπειτα από τον μακροσκοπικό έλεγχο των γεφυρών του έργου του θέματος από Μηχανικούς α) της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων β) του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος γ) Ιδιωτών Μηχανικών μέλη της ομάδας έργου της από 2/12/2020 σύμβασης για την καταγραφή των γεφυρών δ) κλιμακίων αυτοψιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ε) του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στα ακρόβαθρα με πιθανή υποσκαφή μεσοβάθρων διάβρωση στον φορέα – κατάστρωμα με επικινδυνότητα διέλευσης από πεζούς σε ότι αφορά στις πεζογέφυρες Αγ. Κωνσταντίνου, Κουτσομυλίων και Πελέκη (Αγίου Στεφάνου) και στην οδογέφυρα Γκίκα απαγορεύτηκε προσωρινά η διέλευση βαρέων οχημάτων, για λόγους ελέγχου των βάθρων από υποσκαφή.

Μετά τον έλεγχο άμεσα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων τοποθέτησε σήμανση απαγόρευσης διέλευσης πεζών στις ανωτέρω πεζογέφυρες και απαγόρευση διέλευσης οχημάτων άνω των 10 τόνων στην οδογέφυρα Γκίκα, λόγω υπαρχουσών βλαβών στις δοκούς του φορέα.

Είναι σε εξέλιξη οι μελέτες κατεδάφισης των τριών πεζογεφυρών και του καταστρώματος της γέφυρας Γκίκα, καθώς και οι μελέτες ανέγερσης νέων πεζογεφυρών, στις υφιστάμενες θέσεις του Αγ. Κων/νου και των Κουτσομυλίων, καθώς και της οδογέφυρας Γκίκα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στον Άγιο Κωνσταντίνο θα μπορούσε να κατασκευαστεί η πέτρινη γέφυρα του Αγίου Κωνσταντίνου που προϋπήρχε ιστορικά στο σημείο, η οποία ήταν δίδυμη με την πέτρινη γέφυρα της Μαρούγκενας.

    Είχε ανακοινωθεί οτι θα ανακατασκευαστεί η πέτρινη γέφυρα της Μαρούγκενας στα πλαίσια ανάπλασης των γεφυρών της πόλης, οπότε θα μπορούσε κι εδώ να γίνει γέφυρα στον Αγ. Κωνσταντίνο στα ίδια υπάρχοντα σχέδια.

    Είναι ευκαιρία, αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα με τι πλημμύρες, να αποκτήσει η πόλη άλλο ένα τοπόσημο σε εκείνο το σημείο, που ως πέτρινη γέφυρα θα δένει αρχιτεκτονικά με την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, το Μουσείο Τσιτσάνη- Οθωμανικό Λουτρό και το Κουρσούμ Τζαμί.

  2. Να μη ξεχάσει ο Σακκάς να βάλει και σχοινιά πάνω σε δέντρα ,να περνά ο κόσμος από την μια πλευρά του ποταμού στην άλλη,όπως ο Ταρζάν..πάντως όπως και ο τέως δήμαρχος έτσι και ο νυν δήμαρχος,αποδεικνύονται μανούλες στο γκρέμισμα (βλ κεντρική πλατεία,δρόμοι κλπ)..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης