"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για το νέο ΕΣΠΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Επιμελητήριο Τρικάλων προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους Επιχειρηματίες,

Ελεύθερους Επαγγελματίες και Ανέργους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει τηνΤρίτη 1 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ.,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1), για την παρουσίαση των τεσσάρων νέων επενδυτικών Προγραμμάτων που προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο τουΕπιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

 

Ειδικότερα θα παρουσιαστούν τα κάτωθι Προγράμματα:

–       «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» που στοχεύει στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου.Ο προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της δράσης ανέρχεται σε 50 εκ. € και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% των επιλέξιμων δαπανών.

 

–       «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» που αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης. Ο προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης της δράσης ανέρχεται σε 120 εκ. € και χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και το ΕΤΠΑ. Το ποσοστό Χρηματοδότησηςανέρχεται σε 100% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμούτου επιχειρηματικού σχεδίου.

 

–       «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή στη δημιουργία νέων προϊόντων/υπηρεσιών τα οποία θα καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς. Επίσης, τα επενδυτικά σχέδια δύνανται να στοχεύουν στην μείωση του κόστους ή την αύξηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργικών και παραγωγικών διαδικασιών. Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 130 εκ. € και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και το ΕΚΤ. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

 

–       «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά. Η δράση χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 70 εκ. € και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και ΕΚΤ. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

 

Μετά από πρόσκληση που απηύθυνε το Επιμελητήριο Τρικάλων στην ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος,εισηγητές της εκδήλωσης εκ μέρους της ΑΕΔΕΠ θα είναι οι Κύριοι

Παπαδούλης Απόστολος, Γενικός Διευθυντής και

Βενετσάνος Παναγιώτης, Διευθυντής Οικονομικής Παρακολούθησης.

Για παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κα Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος & Επιχ/κή Σύμβουλος (τηλ. 2431028189, e-mail: sdrenia[at]trikalabiz.gr).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης