Ενθουσίασαν οι “ένοχες γόβες” της Ιωάννας  Χαρμπέα! Reviewed by Momizat on .     Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο café  art  Σουίτα  το κοινωνικο ψυχολιγικό μυθιστόρημα της  κοινωνιολόγου Ιωάννα Χαρμπέα. Οι ομιλητές προσέγγισ     Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο café  art  Σουίτα  το κοινωνικο ψυχολιγικό μυθιστόρημα της  κοινωνιολόγου Ιωάννα Χαρμπέα. Οι ομιλητές προσέγγισ Rating: 0

Ενθουσίασαν οι “ένοχες γόβες” της Ιωάννας  Χαρμπέα!

Ενθουσίασαν οι “ένοχες γόβες” της Ιωάννας  Χαρμπέα!

 

 

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο café  art  Σουίτα  το κοινωνικο ψυχολιγικό μυθιστόρημα της  κοινωνιολόγου Ιωάννα Χαρμπέα. Οι ομιλητές προσέγγισαν θέματα που αγγίζουν το βιβλίο όπως η βία και η κακοποίηση καθώς και οι ιδιαιτερότητες της Θεσσαλικής κοινωνίας.

Εμφάνιση 15086799_1430525716965132_296901762_n.jpg

Για το βιβλίο μίλησαν ιδιαίτερα θερμά ο κύριος Γιώργος Τσούκαλης ιδιωτικός ερευνητής, που μάλιστα όπως είπε το διάβασε δύο φορές! Ο κύριος Αχιλλέας Οικονόμου ψυχίατρος  που το ανέλυσε από την δική του επιστημονική ιδιότητα και η κυρία Ιώ Τόγελου δικηγόρος η οποία εκτός από την επιστημονική της τοποθέτηση  διάβασε και αγαπημένα αποσπάσματα της συγγραφέως. Στο τέλος της βραδιάς μίλησε η συγγραφέας  Ιωάννα Χαρμπέα μιλώντας για το βιβλίο και για τους λόγους για τους οποίους το έγραψε βγάζοντας στην επιφάνεια ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία που είναι η κακοποίηση του άντρα, ένα φαινόμενο πολύ συχνό αλλά καλά κρυμμένο. Το βιβλίο το αφιέρωσε σε εκείνους που πάντα σιωπούν και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται η αγάπη, ο έρωτας, το πάθος και οι κόκκινες γόβες.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παδιός  κάνοντας και ο ίδιος  μια εισαγωγή και κριτική στο βιβλίο.  Η έκπληξη που υποσχέθηκε η συγγραφέας ήταν η μελοποίηση του τραγουδιού ένοχες γόβες με στίχους που έγραψε η ίδια! Το τραγούδι ερμηνεύτηκε θαυμάσια από τη Λίλια Μίνια και στο πιάνο ήταν ο Παναγιώτης Μαγκλάρας ο οποίος έκανε και τη σύνθεση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εξέχοντες προσωπικότητες των Τρικάλων , το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και ο εκδότης Αντώνης Σιδέρης. Ήταν μια ποιοτική εκδήλωση σε ζεστή ατμόσφαιρα.

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή