"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ενισχύεται η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον θεσμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ενισχύει η νέα δημοτική αρχή Δήμου Τρικκαίων, καλώντας ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, σε πρώτη φάση τους ενδιαφερόμενους φορείς, συλλόγους, οργανώσεις του Δήμου να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους για να συμμετέχουν στον συγκεκριμένο θεσμό.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων

β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων

γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών

δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα

ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων

στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων

ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών

η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών

θ) εκπρόσωποι τοπικών συμβουλίων νέων και

ι) δημότες.

Οι φορείς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα πρέπει να είναι ενεργοί και να έχουν αναπτύξει συναφή με το αντικείμενό τους δραστηριότητα.

Το αντικείμενο της Επιτροπής, είναι:

α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον Δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

 

Η διατύπωση γνώμης από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.

Η συμμετοχή στην επιτροπή είναι εθελοντική και άμισθη.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου  2014, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, αφού πρωτοκολληθούν στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας.

Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (Επωνυμία με σφραγίδα/Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, Τ.Κ., ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (εφόσον υπάρχει) .
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν έντυπη αίτηση & να απευθύνονται  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην κα Ευαγγελή Μαντά (Προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου) στο τηλέφωνο 2431351186  ή στην κ. Αθηνά Ψωμά, δημοτική υπάλληλο, στο τηλέφωνο 2431351185.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης