"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Εντάξει, ρε Φανούλα, θα πάω…

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Ζούμε σε έναν ασυνάρτητο και παράλογο κόσμο, βουτηγμένο στην απληστία. Η κρίση στην Ελλάδα το έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχουν λοιπόν εκείνοι, οι λεγόμενοι ‘ρεαλιστές’, που τους βολεύει αυτή η κατάσταση, νιώθουν άνετα και προσπαθούν να επωφεληθούν. Υπάρχουν όμως και άλλοι άνθρωποι που οραματίζονται έναν καλύτερο κόσμο και προσπαθούν γι’ αυτό, καθένας με τον τρόπο του. Δυστυχώς και στα μυαλά αυτών, των ‘οραματιστών’, λυσσομανά η μισαλλοδοξία. Ενώ ο τελικός σκοπός, η μεταμόρφωση του κόσμου σε κάτι καλύτερο, είναι πάνω – κάτω κοινός, υπάρχει μια αέναη, αδελφοκτόνος μάχη για τον ‘σωστό’ τρόπο που οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες αποτυχίες και απογοητεύσεις.

Προσωπικά, ίσως και λόγω ηλικίας, με έχει κουράσει αυτό. Δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είμαι κομμουνιστής, δεν είμαι τίποτα ξεκάθαρο. Έχω τη λαχτάρα να ανατραπεί η μέτρια πραγματικότητα που βιώνω (με πολλές ενοχές ότι δεν κάνω κάτι ουσιαστικό γι’ αυτό) και αυτή η λαχτάρα προκύπτει από έναν άναρχο, άτακτο και πολυσυλλεκτικό εσωτερικό κόσμο. Όταν μου έγινε η πρόταση να εμφανιστώ στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η αλήθεια είναι ότι είχα κάποιους δισταγμούς στην αρχή γιατί δεν ήθελα να ταυτιστώ με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (νάτην η ανεπαίσθητη παρουσία του σκουληκιού της μισαλλοδοξίας!).

Τη λύση έδωσε ο από μηχανής θεός, δηλαδή… η γυναίκα μου: ‘Δέξου, δεν βλέπεις που τους χτυπάνε όλοι;’. Εντάξει, ρε Φανούλα, θα πάω…».

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης