Εντεκα σωματεία του νομού υπέρ της δημόσιας υγείας Reviewed by Momizat on .   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  – ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ: ΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΒΟΗΘΩΝ–ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.–ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ο.Γ.Ε.) –ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» -Ε.   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  – ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ: ΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΒΟΗΘΩΝ–ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.–ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ο.Γ.Ε.) –ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» -Ε. Rating: 0

Εντεκα σωματεία του νομού υπέρ της δημόσιας υγείας

Εντεκα σωματεία του νομού υπέρ της δημόσιας υγείας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  – ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ:

ΛΟΓΙΣΤΩΝ και ΒΟΗΘΩΝ–ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α.–ΣΥΛ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ο.Γ.Ε.) –ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ«ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» -Ε.Β.Ε.ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ- Ε.Β.Ε. ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ-ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΩΝ-ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Κ΄ ΕΠΙΠΛΟΥ-ΣΥΝΔ.ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ- ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤ.ΣΥΛ. «Η ΑΝΟΙΞΗ»

 

 • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ  –ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ  ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ.- Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ
 • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΦΑΡΜΑΚΑ-ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
 • ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 5 ευρο!!  και 25 ευρο!! 
 • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
 • ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ- ΦΥΛΗ – ΕΘΝΟΤΗΤΑ.

ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Συγκυβέρνηση – Ε. Έ. – ΔΝΤ με το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας, τις χιλιάδες διαθεσιμότητες(προθάλαμος απολύσεων) στο δημόσιο και την προωθούμενη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, χτίζουν την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. 

Την ίδια στιγμή που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η Πρόνοια χτυπιέται με καταργήσεις υπηρεσιών, Κ.Υ., Νοσοκομείων Ι.Κ.Α., επιχειρείται νέο πλιάτσικο με την υγεία του λαού, προετοιμάζονται νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες υγείας, στις εξετάσεις, στα φάρμακα.

Προωθούν τη συγχώνευση-κατάργηση δημόσιων δομών απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ).

Η λογική της κυβέρνησης  ότι κλίνει – συγχωνεύει – καταργεί κρεβάτια – όπως έχει προχωρήσει σε άλλα νοσοκομεία, στόχο έχει ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για το κεφάλαιο και η υγεία να αποτελέσει χώρο επενδύσεων και κερδών για το κεφάλαιο.

Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη και χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους, συγκυβέρνηση και Ε.Ε., φροντίζουν ώστε οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Κρύβουν ότι τα μέτρα είναι στρατηγικός στόχος της ΕΕ. και της κυβέρνησης.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ !!  ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Στο Νοσοκομείο του Νομού μας πάνω από 27 κρεβάτια είναι κλειστά,  υπολειτουργούν κλινικές, υπάρχει έλλειψη ειδικοτήτων γιατρών όπως: Ουρολόγου-Οφθαλμιάτρου-Ο.Ρ.Λ.-Νευρολόγου-Ψυχίατρου – Πνευμονολόγου-  Οδοντιάτρου- Δερματολόγου, που δεν καλύπτουν όλο το 24 ωρο τις ανάγκες του νομού μας, δεν επαρκούν για εφημερία όλο το 24 ωρο και για όλο τον μήνα!!

Αποτέλεσμα καθημερινά συμπολίτες μας να καταφεύγουν είτε σε νοσοκομεία άλλων νομών της Περιφέρειας, είτε σε ιδιωτικά κέντρα.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στον ΕΟΠΥΥ ( Ι.Κ.Α.) του Νομού με ειδικότητες γιατρών να απουσιάζουν, με τεχνολογικό εξοπλισμό να λείπει, με μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων να μην γίνονται, με τεράστιες ελλείψεις σε Υγειονομικό – Νοσηλευτικό προσωπικό.

Σοβαρό πρόβλημα στο νομό μας με παιδιάτρους που λείπουν  στο Νοσοκομείο, Κ.Υ. –ΕΟΠΥΥ. ώστε σε πολλά παιδιά η παρακολούθηση και ο εμβολιασμός να μην γίνεται δωρεάν και με όλα τα μέτρα που πρέπει να παίρνονται στα πλαίσια των κανόνων της Π.Ο. Υ. και στην χώρα μας. Πολλές οικογένειας ανασφάλιστες ή να πλερώνουν ή κάτω από την ανέχειά τους, να αγνοούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Στον τομέα της αποκατάστασης και της χρόνιας παρακολούθησης της τρίτης ηλικίας και αυτών που έχουν ανάγκη, ανθεί ο ιδιωτικός τομέας, την στιγμή που το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων που διαθέτει ο Νομός μας, είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες,(διαθέτει 87 κλίνες για αιτήσεις που γίνονται πάνω από 100…κάθε χρόνο!!).

Λέει ψέματα ο Υπουργός Υγείας όταν καυχιέται ότι ο ίδιος παλεύει για την υγεία του κοσμάκη και ότι θέλει να βάλει τάξη. Εκείνο που θέλει η κυβέρνηση είναι να έχει την υγειά του όποιος έχει να πληρώσει και οι άλλοι στο Καιάδα.

Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει ΔΙΣ ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μιλάνε για νοσοκομεία, που υπολειτουργούν. Κρύβουν ότι αυτοί τα οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, με την υποχρηματοδότηση, το κλείσιμο τμημάτων, το πάγωμα των προσλήψεων, ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί, Γιατροί- Νοσηλευτές.

Δεν λένε κουβέντα για τις λίστες αναμονής σε ραντεβού και χειρουργεία, για τις ατέλειωτες ουρές που πλημμυρίζουν καθημερινά τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα Επείγοντα Ιατρεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα Κ.Υ και που θα χειροτερέψουν με το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας.

Τα παραπάνω Σωματεία του νομού μας, συνεχίζοντας την προτωβουλία μας για την Κοινωνική Ασφάλιση, ορθώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και είμαστε ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων, κατάργησης κρεβατιών του Νοσοκομείου, συρρίκνωσης και υπολειτουργίας των δομών Υγείας στο Νομό μας.

Είμαστε ενάντια στο Χαράτσι των 5 ευρώ και 25 ευρώ, που πάει να εφαρμόσει με κάθε εισαγωγή το Υπ. Υγείας από τις 1-1-2014

Μαζί με τους Υγειονομικούς, άνεργους, τους  αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις Γυναίκες, τους νέους, τους Συνταξιούχους, να απαιτήσουμε να μην συγχωνευτεί, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην καταργηθεί κανένα κρεβάτι, να μην κλείσει ή συγχωνευτεί καμία κλινική, κανένα Κ.Υ.

Απαιτούμε :

Να γίνουν άμεσα προσλήψεις Ιατρικού προσωπικού που αυτή την στιγμή λείπουν από το Νοσοκομείο όπως οι συγκεκριμένες Ειδικότητες :  

 1. Ουρολόγων – Νευρολόγων – Ψυχιάτρων – Πνευμονολόγων – Οφθαλμιάτρων – Παιδιάτρων – Γυναικολόγων –  Παθολογοανατόμου – Φαρμακοποιών.  
 2. Να λειτουργήσουν οι κλινικές που κινδυνεύουν να κλίσουν: Ουρολογική – Παιδιατρική – Οφθαλμολογική –Ο.Ρ.Λ.
 3. Να ανοίξουν οι κλινικές, που στον οργανισμό του Νοσοκομείου τόσα χρόνια υπήρχαν μόνο στα χαρτιά και ποτέ δεν τις λειτούργησαν: Πνευμονολογική –  Μονάδα Νεογνών – Γαστρεντερολογική – Ψυχιατρική.
 4. Να ενισχυθούν με γιατρούς τα τμήματα Καρδιολογίας – Μονάδες {Καρδιολογίας – Μ.Ε.Θ.}.
 5. Να ενισχυθεί η  Γυναικολογική – Μαιευτική κλινική, το Ιατρείο πρόληψης, να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ σε ΟΛΕΣ τις γυναίκες, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένες ή όχι.
 6. Να λειτουργήσει το Ιατρείο Μαστού με την άμεση αποκατάσταση του   Μαστογράφου στο Νοσοκομείο.
 7. Να λειτουργήσουν  τα τμήματα εμβολιασμού με Παιδιάτρους, σε Νοσοκομείο – Κ.Υ. ΕΟΠΥΥ., του Νομού.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Καμία επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας