Εντονη αντίδραση από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την προϋπηρεσία Reviewed by Momizat on . Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει τους πίνακες αναπληρωτών από φέτος (για να μετρά η διπλή προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα) και όχι από το 2010 Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει τους πίνακες αναπληρωτών από φέτος (για να μετρά η διπλή προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα) και όχι από το 2010 Rating: 0

Εντονη αντίδραση από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την προϋπηρεσία

Εντονη αντίδραση από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την προϋπηρεσία

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει τους πίνακες αναπληρωτών από φέτος (για να μετρά η διπλή προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα) και όχι από το 2010 που είχαν κλείσει με το νόμο Διαμαντοπούλου (ν. 3848/2010).

Μάλιστα ο Υπουργός Παιδείας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, δηλώνει πως: διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και όσα κόμματα πήραν τον λόγο, προτείνουν να ξεκλειδώσουν οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ”.

Αυτό σημαίνει ότι καταργεί την προϋπηρεσία των αναπληρωτών  που εργάζονταν όλα αυτά τα  4 χρόνια από το 2010/11 ως το 2013/14) είτε σε δυσπρόσιτα είτε οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αυτό θα προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στους πίνακες σε βάρος κυρίως των αναπληρωτών με μεγάλες προϋπηρεσίες και κατάφωρες αδικίες. Είναι φανερό ότι έτσι το Υπουργείο Παιδείας προωθεί την πολιτική του διαίρει και βασίλευε μεταξύ των αναπληρωτών και έναν ανταγωνισμό για το τίποτα, καθώς μαζεύεις μόρια μόνο για να ξαναπάς  αναπληρωτής, αφού διορισμοί δεν γίνονται.

Η γνώμη μας είναι αν είναι να ανοίξουν οι πίνακες πρέπει να ανοίξουν από το 2010 αλλιώς είναι προτιμότερο να μείνει η κατάσταση ως είχε. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει τα εκπαιδευτικά σωματεία να καταγγείλουν τη σκοπιμότητα του Υπουργείου Παιδείας και να πάρουν την πρωτοβουλία για κάλεσμα πανελλαδικής κινητοποίησης των αναπληρωτών (και όχι μόνο)

Πρωτοβουλία αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Ηδη μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο κείμενο υπογραφών (εδώ), το οποίο ζητά “προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και μετά τις 30-6-2010″.
Το κείμενο αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για τη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά τις 20/06/2010 στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 2, του νόμου 3848/10 (ΦΕΚ 71 Α/19-05-2010). Η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία επέφερε το ‘πάγωμα’ των πινάκων εδώ και 4 χρόνια, έχει δημιουργήσει τεράστιες αδικίες στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών.

Παρότι ολιγόλογο, έχει ήδη αγγίξει τις 3.000 υπογραφές και αναμένεται να φτάσει σε υψηλά νούμερο, αφού το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Διότι ξαφνικά το κράτος αποφασίζει να μη μετρήσει 4 χρόνια σε βουνά, ερημικά νησιά και κατσάβραχα… Ετσι απλά…

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή