Εντονη διάψευση σεναρίων από δήθεν “κύκλους του υπουργείου Οικονομικών” Reviewed by Momizat on . Εντονα αντέδρασαν άνθρωποι από το Υπουργείο Οικονομικών σε σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες δύο ώρε και ονομάζονται... "κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών" Εντονα αντέδρασαν άνθρωποι από το Υπουργείο Οικονομικών σε σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες δύο ώρε και ονομάζονται... "κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών" Rating: 0

Εντονη διάψευση σεναρίων από δήθεν “κύκλους του υπουργείου Οικονομικών”

Εντονη διάψευση σεναρίων από δήθεν “κύκλους του υπουργείου Οικονομικών”

Εντονα αντέδρασαν άνθρωποι από το Υπουργείο Οικονομικών σε σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες δύο ώρε και ονομάζονται… “κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών”. Οπως έλεγαν στην trikkipress.gr, δεν υφίστανται αυτοί οι “κύκλοι”, δεν υφίστανται οι φήμες, δεν υφίστανται οι διαρροές. Κυρίως, επειδή διαδίδουν ότι η χώρα θα πάει μέχρι τέλους, ενώ σκοπός είναι, ναι μεν να πάει μέχρι τέλους τη διαπραγμάτευση, αλλά  για να επιτευχθεί συμφωνία και όχι για να διαλυθείη πορεία της χώρας και η ΕΕ. Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι κάποιοι θέλησαν να εμφανιστούν ως εκφραστές της κυβέρνησης, ενώ μάλλον δεν είναι… τίποτα. Ή τουλάχιστον δεν έχουν κάποια θέση που να δικαιολογεί πολιτική πρέβαση και έκφραση άποψης για την πορεία των διαπαγματεύσεων, την οποία καθορίζει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, το οικονομικό επιτελείο και ο υπουργός Οικονομικών. Το συγκεκριμένο πάντως κείμενο που διακινήθηκε (και είναι εμφανώς “εκτός γραμμής”), ήταν το εξής:

Κύκλοι υπουργείου Οικονομικών: «Θέλουν να συμφωνήσουμε για παράταση στις 11/2 και να το ανακοινώσουμε στις 16/2» – Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, θα πέσει η κυβέρνηση. Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως, λένε συνομιλητές του Γ.Βαρουφάκη

Τελεσίγραφο για συμφωνία «εδώ και τώρα», μέχρι το Eurorgoup της 16ης Φεβρουαρίου έστειλαν οι ευρωπαίοι εταίροι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Euroworking group.
Το κλίμα στο υπουργείο Οικονομικών είναι βαρύ. Πληροφορίες έλεγαν πως μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό και είπαν «παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup και θα επισημοποιηθεί στο επόμενο στις 16 του μήνα» έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

Στο Eurogroup ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Άμεσα δεν είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσεις

Ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται ότι θα επιμείνει «μέχρι τέλους». Το πνεύμα του υπουργού Οικονομικών είναι «δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, θα πέσει η Κυβέρνηση. Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως. Το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής».

Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολίαζαν ότι ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί 8 μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, θα έχουμε νέα πρόταση που θα την φτιάξουμε στο κυβερνητικό συμβούλιο. Η Ελλάδα θα παρουσιάσει έτοιμο φάκελο στο επόμενο Euroworking Group.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μία «χρηματοδότηση γέφυρα» αλλά βάσει προγράμματος «που θα συμφωνήσουμε εμείς και η ορολογία δεν έχει σημασία. Όχι όμως νέο δάνειο».

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της κυβέρνησης παραμένει η παραμονή στην ευρωζώνη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή