Εντονη κριτική στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Reviewed by Momizat on .     Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας από τις διαδικασίες των οποίων νικητής στην κάλπη     Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας από τις διαδικασίες των οποίων νικητής στην κάλπη Rating: 0

Εντονη κριτική στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Εντονη κριτική στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

 

 

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας από τις διαδικασίες των οποίων νικητής στην κάλπη αναδείχτηκε η ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ . Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της χώρας αλλά και της επιχειρηματικότητας στο νομό μας. Αν κανείς προσπαθούσε να κάνει μια αποτίμηση των πεπραγμένων διοίκησης και παρέμβασης του Επιμελητηρίου στις επιχειρηματικές συνθήκες που ραγδαία άλλαξαν στα 2 αυτά χρόνια θα συμπέρανε κυρίως τα εξής

Η κίνηση μας αν και νικήτρια των εκλογών, δεν πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του ΔΣ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην ασκήσει διοίκηση εκφράζοντας έτσι στην πράξη αυτά για τα οποία προτιμήθηκε μαζικά από τους συναδέλφους επιχειρηματίες, για λόγους που στην πορεία αναδείχθηκαν, και που αφορούσαν κυρίως τη σταθερή της θέση για αποχή από υπόγειες διαδρομές .

Το ΕΒΕ και η διοίκησή του, που δημιουργήθηκε από τους άλλους δύο συνδυασμούς, σε αυτά τα 2 χρόνια απουσιάζει συστηματικά από την επικαιρότητα των εξελίξεων (αδυναμία σοβαρών παρεμβάσεων, χαμηλή αντίληψη και ερμηνεία των προβλημάτων των μελλών του) και συνεχίζει να λειτουργεί με παρωχημένες νοοτροπίες – προτάσσοντας τη λογική του «ως είθισται» – για το ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίσει,  στο σύγχρονο αλλά δυστυχώς εξαιρετικά προβληματικό επιχειρηματικό περιβάλλον .

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σταθούμε για λίγο στο αναφερθέν παραπάνω ρητό –ως είθισται – το οποίο έχει κυριαρχήσει στα συμβούλια του ΕΒΕ ως λογική εκ μέρους του Προέδρου και μελλών της παράταξής του, σχετικά με τη θεματολογία των Διοικητικών Συμβουλίων : κατέστη πια κουραστικό αν όχι και επικίνδυνο – με την έννοια της απαξίωσης του – για το μέλλον του φορέα που συμμετέχουμε, να απορρίπτεται μονίμως από τη διοίκηση οποιαδήποτε προσπάθεια διαφορετικής προσέγγισης των προβλημάτων που διέπουν οριζοντίως και καθέτως την λειτουργία της αγοράς, εμμένοντας σε μια λογική ότι έτσι είθισται, έτσι γινόταν πάντα, έτσι πρέπει να γίνει και τώρα ! Αυτό ως λογική άσκησης διοίκησης εκτός του ότι αγνοεί τελείως την συμμετοχή και άλλων μελών που πιθανώς έχουν να προσθέσουν κάτι ( από ιδέες, απόψεις,όρεξη για δουλειά σε επιτροπές, για λόγους άλλωστε για τους οποίους ψηφίστηκαν ), προδίδει και μια βαθειά συντηρητική προσκόλληση σε δεδομένα και πρακτικές που από τα πράγματα έχουν ξεπεραστεί και οι οποίες λογικές προκαλούν πολλές φορές την απαξιωτική αντιμετώπιση του ίδιου του φορέα από τα μέλη του ( αν αφουγκραζόταν η διοίκηση το τη λέγεται έξω από τις πόρτες του ΕΒΕ …).

Στα πλαίσια λοιπόν προστασίας από τη συνεχή απαξίωση του Φορέα που λέγεται ΕΒΕ Καρδίτσας , αλλά και στα πλαίσια ανάληψης πρωτοβουλιών εκ του ρόλου μας, ως ενεργά και εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουμε να επισημάνουμε να ρωτήσουμε και να προτείνουμε τα εξής . ( Για να προλάβουμε αντιδράσεις ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι όλα αυτά που διατυπώνονται στο παρόν έχουν τεθεί πρώτα στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά απαξιώθηκαν εν τη γενέσει τους από τη Διοίκηση, όπως άλλωστε μαρτυρούν τα Πρακτικά του Δ.Σ., εκ του γεγονότος αυτού άλλωστε καταφεύγουμε στη Δημοσιοποίηση τους )

 

Από πού προκύπτει ότι μπορεί, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας, να παρακάμπτει τη –βασανιστική μεν απαραίτητη δε – διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης θεμάτων που αφορούν αποφάσεις του ΕΒΕ χωρίς τη γνώμη των εκλεγμένων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και να αποφασίζει μόνος του η να εκχωρεί αρμοδιότητες του ΔΣ στη Διοικητική Επιτροπή, η οποία εδώ και μήνες είναι τριμελής μετά τις παραιτήσεις του Α Αντιπροέδρου και Γ. Γραμματέα για θέματα όπως  :

Διάθεση του οικοπέδου του ΕΒΕ στο Δήμο Καρδίτσας, για χρήση παρκινγκ κατά την ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου.

Διάθεση χρηματικού ποσού στην διοργάνωση του ετησίου συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας .

Διάθεση χρηματικού ποσού για γεύμα στην ομάδα επίσκεψης του Ελληνοβραζιλιάνικου Επιμελητηρίου .

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα το περίφημο, άρθρο 99, για την προστασία των επιχειρηματιών από τον κίνδυνο της πτώχευσης, με εισηγητές που έκρινε ο ίδιος κατάλληλους χωρίς να ρωτήσει κανέναν τόσο από το ΔΣ όσο και από την τοπική επιστημονική κοινότητα ( Την οποία και ακύρωσε κατόπιν των έντονων αντιδράσεων του ΔΣ όχι για την μη αναγκαιότητα διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων αλλά για τις περίεργες και τετελεσμένες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ).

Δεν έλαβε γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο κανενός πρακτικού από τις συνεδριάσεις της Διοικητικής Επιτροπής εδώ και 2 χρόνια .

Αποκορύφωμα όλων των αποφάσεων του Προέδρου και της μειοψηφικής ομάδας του, ως συνέπεια της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει τις αποφάσεις του, αποτελεί βεβαίως το γεγονός της απόρριψης του Οικονομικού Προϋπολογισμού έτους 2014 κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στο επιμελητήριό μας, και είναι ενδεικτικό της μειοψηφικής κατάστασης που διαμορφώθηκε εν τοις πράγμασι σε αυτό.

Για την έξοδο από το τέλμα Διοίκησης στο οποίο έχει περιέλθει το ΕΒΕ Καρδίτσας η κίνησή μας σε συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους συμβούλους του Διοικητικού Συμβουλίου θα καταθέσει σύντομα προτάσεις και πρωτοβουλίες για σύγκληση του ΔΣ με θέματα ημερήσιας διάταξης αυτά για τα οποία καίγεται σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος και που θα πρέπει να αποτελούν το πεδίο συζήτησης σε αυτό και όχι τα πανομοιότυπα θέματα που προσκομίζονται κάθε φορά στο ΔΣ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τα εκλεγμένα μέλη της στο Δ.Σ. του ΕΒΕ Καρδίτσας.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ, ΚΗΡΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΤΡΙΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΣΑΛΙΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΡΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΤΡΕΜΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή