Εντυπωσίασαν με τα πισία Reviewed by Momizat on . Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου» που πραγματοποιήθη Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου» που πραγματοποιήθη Rating: 0

Εντυπωσίασαν με τα πισία

Εντυπωσίασαν με τα πισία

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην περιοχή τους.
Γευστικές μνήμες του παρελθόντος, όπως «χριστόψωμο», «κόλιντρες», «κουραμπιέδες με λίπα», «σαρμάδες», «ωτία», «πισία», «κρεατόπιτα», «μπουρίκα», ξύπνησαν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού Τρικάλων, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφίας του δωδεκαημέρου και ενόψει των εορτών, με θέμα «Παραδοσιακές γεύσεις του δωδεκαημέρου».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων τρικαλινών, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε στην παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών εορταστικών συνταγών, καθώς και τον τρόπο παρασκευής αυτών. Οι σύλλογοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και ύστερα από μεθοδική προετοιμασία παρουσίασαν εικόνες, χρώματα και αρώματα που ξύπνησαν «γευστικές μνήμες» του παρελθόντος.
Μάλιστα διανεμήθηκε και ειδικό έντυπο με παραδοσιακές συνταγές του δωδεκαημέρου, που παραχώρησαν οι σύλλογοι. Το κοινό μετά το πέρας της εκδήλωσης, η οποία περιελάμβανε χορούς και τραγούδια είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα εδέσματα.
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων όπου ετοίμασε παραδοσιακές γευστικές Ποντιακές και Μικρασιατικές λιχουδίες.
Η εκδήλωση καθ’όλη τη διάρκεια πλαισιώθηκε από παρουσίαση παραδοσιακών καλάντων, χορών και δρωμένων από τους πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

(Πηγή ΑΠΕ)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή