"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

31.3 C
Trikala

Εντός Ιουλίου τα χρίσματα της ΝΔ για περιφέρειες και μεγάλους δήμους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κοιτώντας τον χάρτη, η ΝΔ ως τώρα μοιάζει να έχει τρεις βασικές εκκρεμότητες: την περιφέρεια Πελοποννήσου, την περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Κατά τα άλλα, δεδομένο είναι η στήριξη σε οχτώ εν ενεργεία περιφερειάρχης, ήτοι: στον Γιώργο Πατούλη (Αττικής), στον Απόστολο Τζιτζικώστα (Κεντρικής Μακεδονίας), στον Γιώργο Χατζημάρκο (Ν. Αιγαίου), στον Φάνη Σπανό (Στερεάς Ελλάδας), στον Κώστα Αγοραστό (Θεσσαλίας), στον Αλέκος Καχριμάνη (Ηπείρου), στον Νεκτάριου Φαρμάκη (Δυτ. Ελλάδας), στον Γιώργο Κασαπίδη (Δυτ. Μακεδονίας) και στον Χρήστο Μέτιος (Αν. Μακεδονίας-Θράκης). «Κλειδωμένη» πρέπει επίσης να θεωρείται και η γαλάζια στήριξη στον «ισόβιο» περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Από εκεί και μετά, αρχίζουν οι καραμπόλες. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είναι σε τροχιά ρήξης με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ δυνατά έχει παίξει το όνομα του «σαμαρικού» βουλευτή Κώστα Βλάσση. Το ζήτημα δεν έχει λήξει υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, ενώ εσχάτως ακούγεται και η λογική της «ενδιάμεσης λύσης», με ένα τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής. Το όνομα που «παίζει» είναι αυτό του στελέχους επιχειρήσεων Δημήτρη Πτωχού, άλλοτε στελέχους του Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ερείσματα στο Μέγαρο Μαξίμου και γνωρίζεται καλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Βόρειο Αιγαίο αναζητείται αντίπαλον δέος στον περιφερειάρχη Κώστα Μουντζούρη. Έχουν ακουστεί τα ονόματα του στρατηγού και μέχρι πρότινος υπηρεσιακού υπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του πρώην υπουργού Κωστή Μουσουρούλη, ενώ ενδιαφέρον επιδεικνύει και ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος. Τίποτα, όμως, δεν έχει κλείσει.

Παρόμοια κατάσταση και στην περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί προσωπική σχέση με την περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα. Για την υπόθεση αυτή θα υπάρξουν μετρήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ δεν υπάρχει πληθώρα στελεχών προς επιλογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης