Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας: Για πρώτη φορά δυνάμεις καταστολής σε δημοσιογραφικούς χώρους Reviewed by Momizat on . Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταδικάζει τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταδικάζει τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ Rating: 0

Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας: Για πρώτη φορά δυνάμεις καταστολής σε δημοσιογραφικούς χώρους

Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας: Για πρώτη φορά δυνάμεις καταστολής σε δημοσιογραφικούς χώρους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταδικάζει τη νυχτερινή εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με πρόφαση την εκκένωση του κτιρίου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, δυνάμεις καταστολής εισέρχονται σε δημοσιογραφικούς χώρους, με στόχο τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των δημοσιογράφων.

Η σημερινή ενέργεια της Κυβέρνησης, αποτελεί το επιστέγασμα της εκτροπής που σημειώθηκε την 11η Ιουνίου και στρέφεται ευθέως κατά των θεμελιωδών αρχών της Δημοκρατίας,
αλλοιώνει βάναυσα το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, συγκρούεται με την ίδια την κοινωνία.

Ενώ έχει εκπνεύσει η κατά το Σύνταγμα προθεσμία επικύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ –και επομένως δεν βρίσκονται σε ισχύ ενέργειες και διαδικαστικές πράξεις με τις οποίες διεκόπη η εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων-, η κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε de facto σήμερα τα ξημερώματα, με τη δύναμη των ΜΑΤ, τη βίαιη παρεμπόδιση των εκπομπών.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να αποσφραγίσει το κτίριο, αποφασίζοντας επιτέλους την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, όταν μάλιστα το θέμα εκκρεμεί ενώπιων της δικαιοσύνης και δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά η Βουλή.

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας σε συντονισμό με τις αδελφές Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ, καλεί τους δημοσιογράφους να αντισταθούν στην λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και να μετάσχουν στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας τα οποία διοργανώνονται σε όλο το πεδίο δράσης της Ένωσης μας.

 

Η Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών

Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή