“Ενωτική Κίνηση Πολιτών” από τον Τάκη Χαντζή στη Φαρκαδόνα Reviewed by Momizat on . Οπως ακριβώς γράφαμε τη Δευτέρα, ο πρώην Δήμαρχος Πελινναίων και νυν δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας, Τάκης Χαντζής, είναι προ των θυρών της διεκδικήσης του Δήμο Οπως ακριβώς γράφαμε τη Δευτέρα, ο πρώην Δήμαρχος Πελινναίων και νυν δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας, Τάκης Χαντζής, είναι προ των θυρών της διεκδικήσης του Δήμο Rating: 0

“Ενωτική Κίνηση Πολιτών” από τον Τάκη Χαντζή στη Φαρκαδόνα

“Ενωτική Κίνηση Πολιτών” από τον Τάκη Χαντζή στη Φαρκαδόνα

Οπως ακριβώς γράφαμε τη Δευτέρα, ο πρώην Δήμαρχος Πελινναίων και νυν δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας, Τάκης Χαντζής, είναι προ των θυρών της διεκδικήσης του Δήμου. Ανακοίνωσε την κάθοδό του με τον συνδυασμό “Ενωτική Κίνηση Πολιτών”, στηριζόμενος σε ενεργές δυνάμεις της περιοχής. Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία χρονικώς, αλλά με πολλές προοπτικές προσπάθεια να ξεφύγει ο Δήμος από το τέλμα των τελευταίων ετών.

Η διακήρυξη που δημοσιεύουμε σήμερα, δείχνει και σαφή δεδομένα για τους στόχους: οικονομική εξυγίανση και ανάπτυξη, προσέλκυση επενδυτών, προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων, συνεχής στήριξη της τοπικής κοινωνίας κ.α.
Απομένει να κινητοποιηθεί άμεσα το δυναμικό που στηρίζει την προσπάθεια αυτή και να στελεχώσει τον συνδυασμό, ανακοινώνοντας και τις βασικές θέσεις. Ο χρόνος είναι μεν λίγος, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη κινητικότητα και υποστήριξη.

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Η διακήρυξη αναφέρει τα εξής:

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Φίλες και φίλοι.

Μια νέα ελπιδοφόρα κίνηση πολιτών με βαθιά Δημοκρατική συνείδηση δημιουργήθηκε στον τόπο μας.

Είναι μια  κίνηση πολιτών που αποτελεί Σύμπραξη Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Δυνάμεων και έχει ως βασική της αρχή την ευημερία και την ανάπτυξη του Δήμου. Το όνομα αυτής είναι «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Ο Δήμος μας κατοικείται από ανθρώπους νοικοκύρηδες, αγωνιστές και εργατικούς. Ανθρώπους που επιμένουν να ζουν και να εργάζονται σκληρά, να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, να καλλιεργούν τα χωράφια τους, να φροντίζουν τα ζώα τους, να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια. Οι προκλήσεις, οι αντιξοότητες και η οικονομική λαίλαπα της νέας Τάξης πραγμάτων όπως και η ανθελληνική οικονομική πολιτική λιτότητας των Βρυξελλών απειλούν  με μαρασμό και συρρίκνωση την Ελλάδα. Ως «άλλοι ελεύθεροι πολιορκημένοι» οφείλουμε να αντισταθούμε και να δώσουμε απαντήσεις μέσα από τον Δήμο μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα αντίστασης, κοιτίδα δημιουργίας και ανάπτυξης που ως προτεραιότητα θα βάζει τον άνθρωπο, τον Συνδημότη μας.  Το μέλλον του Δήμου δεν χωρά συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Είμαστε ο συνδυασμός που θα κάνει ισχυρό τον Δήμο μας.

Καθημερινά συναντώ και συζητώ με νέες και νέους, αγρότες και κτηνοτρόφους, ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, νέους επιστήμονες, συνταξιούχους και γενικότερα ανθρώπους με προβληματισμούς, όνειρα και απαιτήσεις. Ανθρώπους που μου καταθέτουν αγωνίες και προτάσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Αφουγκράζομαι την αγωνία και την όρεξη για δημιουργία όλων στις καθημερινές συναντήσεις για το μέλλον του Δήμου.

Την περίοδο που ζούμε δυστυχώς δεν μπορούμε να ελπίζουμε πολλά από την εκάστοτε κεντρική εξουσία που είτε δεν μπορεί, είτε δεν επιθυμεί να δώσει λύσεις με κριτήριο τον Άνθρωπο και όχι τους Τραπεζίτες και τους ξένους Τοκογλύφους. Οφείλουμε μόνοι μας να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε. Όλοι μαζί βρίσκουμε προτάσεις και λύσεις για τον Δήμο. Οφείλουμε να τολμάμε και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας στις προκλήσεις του σήμερα.

Στις προκλήσεις αυτές δηλώνω παρών, ως πρώτος μεταξύ ίσων, για έναν ισχυρό Δήμο με  την «Ενωτική Κίνηση Πολιτών».

Στόχος είναι η πλήρης οικονομική εξυγίανση και ανάπτυξη του Δήμου.

Στόχος είναι η συνεχής στήριξη της τοπικής κοινωνίας που αναζητά διέξοδο και λύσεις ακόμη και σε ζητήματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου.

Στόχος είναι να ξεπεράσουμε οριστικά το κεντρικό κράτος και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία των παιδιών όλων των ηλικιών.

Στόχος είναι η διαρκής ανάδειξη της Αρχαιολογικής και Λαογραφικής ιστορίας του Δήμου μας.

Στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν ανάσα στους ανέργους.

Στόχος είναι η διαρκής ανάπτυξη των υποδομών υγείας.

Στόχος είναι η προβολή και προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων .

Στόχος είναι η συνεχής ανάπτυξη των υποδομών και υπηρεσιών του Δήμου.

Στόχος είναι ο εχθρός του καλού, το καλύτερο.

Στόχος είναι να κάνουμε την “Ενωτική Κίνηση Πολιτών” πυξίδα ανάπτυξης και ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης.

Στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου οι πολίτες θα εξασκήσουν το μεγαλύτερο πολιτικό δικαίωμα σε μια Δημοκρατία που είναι το μέτρο σύγκρισης. Το δικαίωμα αυτό δεν επισκιάζεται από κομματικές γραμμές και οικονομικά συμφέροντα. Ο συνδυασμός “Ενωτική Κίνηση Πολιτών” είναι η πρόταση του Αγωνιστικού πνεύματος και της συνετής Οικονομικής Διαχείρισης. Δεν λέμε μεγάλα λόγια. Υποσχόμαστε την ανάπτυξη με γνώμονα τον άνθρωπο εφαρμόζοντας επιχειρηματικά κριτήρια στην διαχείριση με σκοπό την ανάπτυξη του Δήμου.

 

με τιμή,

ο υποψήφιος Δήμαρχος

Δημήτριος Χαντζής

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή