"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Ενός λεπτού σιγή!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το τραγούδι «Ενός λεπτού σιγή» σε στίχους Αργύρη Χατζηνάκη, που μελοποίησε και ερμηνεύει ο Γιώργος Πάγκαλος, είναι γραμμένο για ό,τι άφησαν πίσω τους οι κακοκαιρίες στη Θεσσαλία, έχει όμως κι ένα πολύ ευρύτερο μήνυμα όταν αναφέρεται σε διαχρονικές παθογένειες.

 «Λασπόνερα κι αποκαΐδια / Και λόγια του αέρα ίδια / Πως κάποιος Ενιπέας φταίει / Για οργή και σώμα που επιπλέει. Ονειρα στο βυθό της λύπης / Σε κάθε Κάρλα πόνος «δύτης» / Βουτάει στα θολά τα βάθη / Και βγάζει σκουριασμένα λάθη. Φαρκαδόνα, Κεραμίδι, Μαραθέα, Πηνειάδα / Ποιητή που σε πληγώνει η Ελλάδα».

«Ενός λεπτού σιγή! Ένα τραγούδι “σταθμός” στη ζωή μου. Ένα τραγούδι που γεννήθηκε για να θυμίσει πως η μουσική είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα ενάντια στην κρίση αξιών και τον ευτελισμό των ηθών, της εποχής μας… Ο στίχος “γροθιά στο στομάχι” του ποιητή και παθόντα των ανοχύρωτων περιοχών μας από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, Αργυρή Χατζηνάκη, μου ενέπνευσε τη μουσική επένδυση, και μαζί καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα τραγούδι που έρχεται για να μείνει» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πάγκαλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης