Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στον Βόλο Reviewed by Momizat on . Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνησ Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνησ Rating: 0

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στον Βόλο

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στον Βόλο

Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές του Βόλου.
Κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (23-01-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και στην οποία συμμετείχαν πενήντα (50) αστυνομικοί, συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:
– πέντε ημεδαπούς, ηλικίας 40 (ηγετικό στέλεχος), 32, 31, 38 και 23 ετών (περιφερειακά στελέχη),
– ένας ημεδαπός ROMA, ηλικίας 45 ετών (ηγετικό στέλεχος),
– μία 35χρονη ημεδαπή ROMA (ηγετικό στέλεχος),
– μία 31χρονη ημεδαπή (περιφερειακό στέλεχος) και
– δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27 και 26 ετών (περιφερειακά στελέχη).
Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης ένας 22χρονος ημεδαπός ROMA.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκαν ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος των ηγετικών στελεχών, η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών, καθώς και η διαρκής δράση της οργάνωσης.
Ειδικότερα, τη δράση της οργάνωσης κατηύθυναν ως ηγετικά στελέχη τέσσερα (4) από τα μέλη και συγκεκριμένα οι δύο ημεδαποί ROMA, η ημεδαπή ομόφυλή τους και ο 40χρονος ημεδαπός.
Συγκεκριμένα, η 40χρονη γυναίκα είχε αρχηγικό ρόλο δίνοντας εντολές για προμήθεια και μεταφορά ηρωίνης στα υπόλοιπα τρία ηγετικά στελέχη, τα οποία προμηθεύονταν τις ποσότητες ηρωίνης, ελέγχοντας την ποιότητά της και μεταφέροντάς την από περιοχή της Αττικής. Στη συνέχεια διακινούσαν τις ποσότητες είτε απευθείας σε χρήστες, είτε μέσω άλλων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τέλος παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσό που αποκόμιζαν από την πώληση των ναρκωτικών.
Τα υπόλοιπα επτά (7) μέλη της οργάνωσης, εντάχθηκαν σ’ αυτή έχοντας περιφερειακό ρόλο, ενώ η δράση τους επιμεριζόταν στους εξής άξονες: είτε διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης αποκομίζοντας χρηματικά ποσά ή διάφορα αντικείμενα – προϊόντα κλοπής (όπως κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές κ.α.), είτε χρησιμοποιούνταν από τα ηγετικά στελέχη για την παραλαβή ναρκωτικών από τρίτους.
Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν «κωδική ορολογία».
Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε ανέρχεται σε ένα κιλό περίπου, ενώ τα κέρδη της οργάνωσης από την εγκληματική της δράση υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα (50.000) ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δύο (2)  Δικαστικών Λειτουργών και με τη συνδρομή δύο (2) αστυνομικών σκύλων,  σε οικίες και οχήματα αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– (93,203) γραμμάρια ηρωίνης,
– (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
– το χρηματικό ποσό των (45.064) ευρώ,
– (5) οχήματα, από τα οποία (3) I.X. επιβατικά αυτοκίνητα και (2) μοτοσικλέτες,
– (2) καραμπίνες, για μία από τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή,
– (1) πιστόλι κρότου – λάμψης,
– (3) φυσίγγια κρότου,
– (1) μαχαίρι, με μήκος λάμας 15 εκατοστών,
– (17) κινητά τηλέφωνα και (15) κάρτες SIM,
– (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),
– (4) συσκευές USB,
– (2) κάρτες υπολογιστή,
– (1) φωτογραφική μηχανή,
– (1) κάμερα και
– διάφορα χρυσαφικά (σταυρός, σκουλαρίκια, μενταγιόν, δαχτυλίδια, αλυσίδες λαιμού κ.α.), προερχόμενα ως τίμημα έναντι αγοραπωλησίας ναρκωτικών.
Παράλληλα κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί που δεν ανήκουν στην οργάνωση, για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, στη κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
– δύο μαχαίρια, με μήκη λάμας (16) και (11) εκατοστών,
– ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου,
– ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου,
– δύο αβολίδωτα φυσίγγια,
– ποσότητα κάνναβης (0,7) γραμμαρίων.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή